Daslookpesto
Daslook is een voorjaarsplantje met mooie witte bloemetjes, een uiachtige geur en een lichte knoflooksmaak. Zowel met de bloemen als het blad kun je heerlijke gerechten maken. Probeer het maar eens!
Daslook
Daslook
Dit heb je nodig:
Ingrediënten voor 1 flinke pot
- 100 g daslookbladeren
- 50 g geraspte harde geiten- of schapenkaas
- 50 g hazelnoten, grof gehakt
- 150 ml olijfolie
- zout en versgemalen peper
Zo maak je daslookpesto:
Bereidingswijze
- Was en droog de daslookbladeren.
- Snijd ze grof en leg ze in een blender, een keukenmachine met sikkelmes of een hoge beker voor een staafmixer.
- Maal de bladeren kort.
- Voeg vervolgens de geraspte kaas en de gehakte hazelnoten toe.
- Maal opnieuw.
- Voeg daarna, terwijl u blijft malen, in een straaltje de olijfolie toe.
- Blijf olie toevoegen tot de pesto een mooie dikte heeft.
- Breng op smaak met zout en peper en schep in een schone pot.
- Giet er nog een beetje olie op; dan blijft de pesto langer goed.
Deze pesto kunt u met gemak een aantal weken in de koelkast bewaren. Ingevroren blijft hij nog langer goed.
Spaghetti met daslookpesto
Als u eenmaal de pesto gemaakt hebt, dan is deze pasta een heerlijke snelle maaltijd. Kook honderd gram spaghetti per persoon al dente. Giet af en roer een paar scheppen pesto door de pasta. Serveer met versgeraspte harde kaas en wat fijngesneden daslookblaadjes.
Spaghetti met daslookpesto
Tekst en fotografie: Anna Rubingh
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.