Cranberry-sinaasappelmarmeladesaus

Cranberry-sinaasappelmarmeladesaus

Cranberrysaus is klassiek, makkelijk te maken en simpelweg hartstikke lekker. Maak deze saus nu zelf en voeg er wat sinaasappelmarmelade aan toe voor een frisse smaak. Deze cranberrysaus is goed van tevoren te maken: hij blijft zeker een week goed in de koelkast.
Bereidingstijd: 20 min.

Dit heb je nodig:

  • 350 g verse cranberry’s
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 50 g rietsuiker
  • 100 g sinaasappelmarmelade

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediënten in een middelgrote pan.
  2. Breng de inhoud van de pan zachtjes aan de kook twerwijl je af en toe roert. 
  3. Laat de saus zo’n drie minuten koken: het is de bedoeling dat de cranberry’s zacht worden, maar dat ze niet allemaal kapot koken. 
  4. Druk met een lepel een cranberry plat om te voelen of deze al zacht is.
  5. Laat de saus anders nog enkele minuten doorkoken. 
  6. Giet de saus in een kome en laat het afkoelen, dan zal hij ook nog wat dikker worden.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.