Carpaccio van gekleurde bietjes

Carpaccio van gekleurde bietjes

Carpaccio van gekleurde bietjes, een licht voorgerecht voor zomerse avonden en het ziet er prachtig kleurrijk uit!

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • 4-5 bietjes, verschillende kleuren
  • olijfolie
  • 100 g geitenkaas
  • handjevol slablaadjes
  • verse dille
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl honing
  • zout en peper naar smaak

Zo ga je te werk:

Bereidingswijze

  1. Schrob de bietjes schoon.
  2. Vet een bakblik in met wat olijfolie en leg de bietjes erin. Rooster de bietjes in een voorverwarmde oven op 180 graden in een half uur tot drie kwartier gaar. Ze zijn klaar als u er makkelijk met een vork in kunt prikken. Zijn ze nog hard? Laat ze dan nog langer garen in de oven.
  3. Laat de bietjes afkoelen. Pel de schil eraf en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes.
  4. Schik de plakjes mooi op een serveerschaal.
  5. Brokkel de geitenkaas over de bietenplakjes.
  6. Strooi er wat slablaadjes en verse takjes dille over.
  7. Meng alle overige ingrediënten voor de dressing. Giet de dressing over de bietjes en serveer meteen.

Tekst en fotografie: Anna Rubingh


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.