Broccolipastasalade

Broccolipastasalade

Deze pastasalade met broccoli maak je van een restje pasta. Het is een heerlijke, makkelijke en gezonde maaltijd.
Bereidingstijd: 20 min.

Dit heb je nodig

  • 250 g vlinderpasta of een restje gekookte pasta
  • ½ stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 100 g gerookte spekjes
  • ½ rode ui, fijngesneden
  • 1 handvol rode druiven, gehalveerd
  • 2 el geroosterde pijnboompitjes
  • 6 el mayonaise
  • 2 el rode wijnazijn
  • beetje zout en peper
  • 1 takje verse rozemarijn

Zo ga je te werk

  1. Als je geen restje gekookte pasta hebt, kook dan de vlinderpasta in ruim water beetgaar (houd de kooktijd op de verpakking aan), spoel de pasta af en laat hem afkoelen.
  2. Kook de broccoli in vier minuten beetgaar, giet af en laat even uitstomen.
  3. Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan.
  4. Doe de pasta in een grote kom en meng er de broccoli, de spekjes, de ui, de druiven en de pijnboompitjes door.
  5. Klop een dressing van de mayonaise, de rode wijnazijn, zout en peper.
  6. Meng de dressing goed door de salade en serveer direct.
  7. Garneer met wat fijngehakte verse rozemarijn.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.