Bloemetjesboter

Bloemetjesboter

Ons land is echt een zuivelland: onze boeren maken de heerlijkste boter, kaas, yoghurt en nog veel meer. Neem eens de moeite om zuivelproducten vers van de boer te halen en verwerk ze in bijvoorbeeld deze bloemetjesboter.
bereidingstijd: 20 min.

Dit heb je nodig:

  • 250 g boerenboter
  • rasp van ½ citroen
  • zout, naar smaak
  • 1 handjevol eetbare bloemen, zoals goudsbloem, Oost-Indische kers, rozen, komkommerkruid en bieslookbloemen (indien nodig de grotere blaadjes fijngesneden)

Zo ga je te werk:

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Roer de boter los.
  2. Meng de citroenrasp, het zout en de bloemblaadjes erdoor.
  3. Maak van de boter een mooie bol en verpak die in bakpapier. Bind het papier aan de bovenkant samen met een keukentouwtje.
  4. Laat de boter weer hard worden in de koelkast tot gebruik. Lekker als bijzonder smeersel voor op brood of bij versgebakken scones.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.