Home > Lekker eten > Bijgerechten > Bietenspread
Bietenspread
Carolien: “Voor deze spread gebruik ik onze eigen bieten en onze eigen kaas. Dat is natuurlijk het allerlekkerste. Maar je kunt ook bietjes kopen bij de groenteboer en een rolletje geitenkaas gebruiken. Als je echt snel wilt, kun je zelfs voorgekookte bietjes kopen.”
Dit heb je nodig
- 200 g gekookte bieten, in stukjes
- 150 g zachte geitenkaas
- 1 el citroensap
- 1 el honing
- zout en peper
- 1 el verse kruiden uit de tuin
- 1 el pijnboompitjes, geroosterd in een droge koekenpan
Zo ga je te werk
- Meng de bieten, de geitenkaas, het citroensap en de honing in een hoge kom.
- Maak er met een staafmixer een zachte homogene massa van.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep in een mooi kommetje en garneer met de kruiden en de pijnboompitjes. Ook lekker met wat plakjes ingelegde radijs.