Balsamicobietjes uit de oven

Balsamicobietjes uit de oven

Verrassend: deze bietjes uit de oven, geglaceerd met balsamico-azijn en honing. Serveer deze jonge bietjes als herfstig bijgerecht.
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 1,5 kg jonge rode bietjes met blad
  • 2 el olijfolie
  • snuf zout en peper
  • 200 ml (groente)bouillon
  • 3 el honing
  • 4 el balsamicoazijn

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd het blad van de bietjes, maar laat de stengels zitten.
  3. Verdeel de bietjes over een brede braadslee of een ovenschaal. Zorg dat de bietjes bedekt zijn met een laagje olie en breng op smaak met zout en peper.
  4. Bak de bietjes 15 minuten in de oven.
  5. Schenk er wat bouillon bij.
  6. Verwarm in een steelpannetje de honing met de azijn en kwast er de bietjes mee in.
  7. Bak ze nog 20 minuten in de oven, terwijl je ze tussentijds enkele malen bestrijkt met de honing.
  8. Voeg eventueel ook weer wat bouillon toe.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.