Aardappeltaartjes

Aardappeltaartjes

Aardappeltaartjes met groenten uit de oven.

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 40 min

Dit heb je nodig:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 150 g boontjes
  • 5 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 gele paprika, in dunne reepjes
  • 2 tl Provencaalse kruiden
  • 1,5 dl slagroom
  • naar smaak (versgemalen) nootmuskaat
  • 2 eieren, losgeklopt

Zo ga je te werk:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Maak de boontjes schoon en kook ze in 5 minuten beetgaar, spoel ze onder koud water af en laat ze goed uitlekken.
  3. Bak de knoflook in 2 eetlepels olijfolie aan, voeg de paprikareepjes toe en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn.
  4. Schep de boontjes en de kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  6. Voeg de rest van de olie en de room erdoor.
  7. Breng op smaak met zout, peper en versgemalen nootmuskaat.
  8. Klop de eieren erdoor.
  9. Vet 8 muffinholtes in en vul ze met puree.
  10. Verdeel het groentemengsel over de bakjes.
  11. Bak de aardappeltaartjes in een voorverwarmde oven op 200 graden in zo’n 20 minuten goudbruin.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.