BBQ-spiesen met kerriekip en groentes

BBQ-spiesen met kerriekip en groentes

Deze spiesen zijn een leuke afwisseling voor op de BBQ. De pittige kipspiesjes met radijs zien er ook nog eens prachtig uit.
Bereidingstijd: 30 min. + 2 tot 4 uur marineren.

Dit heb je nodig:

  • 400 g kipfilet
  • 200 ml volle yoghurt
  • 2 el kerriepoeder (bijv. garam massala of curry madras)
  • snuf zout en peper
  • 1 bosje radijsjes, zonder groen
  • ½ venkelknol
  • ½ bakje kastanjechampignons
  • min. 4 bbq-spiesen of satéprikkers
  • bosje koriander
  • 1 limoen

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Meng in een kom de yoghurt met het kerriepoeder en zout en peper naar smaak.
  3. Leg de blokjes kipfilet in de yoghurt en roer alles goed door.
  4. Dek de kom af met huishoudfolie en zet hem in de koelkast. Laat de kipfilet twee tot vier uur marineren. Als je houten satéprikkers gebruikt, zet deze dan nu in een glas met water (om straks aanbranden te voorkomen). Maak ondertussen de radijsjes schoon en snijd de venkel in grove stukken.
  5. Rijg aan de spiesen om en om een blokje kipfilet, een radijs, een champignon en een stukje venkel.
  6. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn.
  7. Grill de spiesen op een hete barbecue tot het vlees mooi gaar is.
  8. Serveer direct en garneer met grofgesneden verse koriander en partjes limoen.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.