Home > Lekker eten > Bakken > Zomerse taart met bessen en aardbeien
Zomerse taart met bessen en aardbeien
Deze taart is gevuld met kwark, luchtige slagroom en jam en bedekt met bessen en aardbeien uit de tuin. Een perfecte manier om een zomerse picknick mee af te sluiten. Meer heerlijke zomerse recepten met ingrediënten uit de moestuin vind je in het augustusnummer van Landleven.
Aantal personen: 8-10
Bereidingstijs: 60 min.
Dit heb je nodig:
Voor de taart:
- 250 g zachte roomboter, plus extra om vormen in te vetten
- 175 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 5 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
Voor de vulling:
- ½ pot aardbeienjam
- 200 ml slagroom
- 200 ml kwark
- rasp van ½ citroen
- 1-2 el suiker, naar smaak
- 100 g bessen, wit of rood of gemengd
- 100 g aardbeien
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter, de suiker en de vanillesuiker met een mixer tot een luchtige crème en voeg dan een voor een de eieren toe.
- Spatel het zelfrijzend bakmeel door het mengsel.
- Vet twee bakvormen met een diameter van 24 centimeter goed in met boter en verdeel het beslag over de twee vormen. Strijk de bovenkanten glad met een spatel.
- Bak de cakes 25 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer tegen het eind af en toe of de cakes al gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken; deze moet er schoon uitkomen en de cakes moeten mooi goudbruin zijn.
- Haal de cakes uit de oven, laat ze iets afkoelen in de vorm en laat ze op een rekje helemaal afkoelen.
- Klop de slagroom met een mixer lobbig met 1 Ã 2 eetlepels suiker.
- Meng de kwark met de citroenrasp en schep vervolgens de slagroom voorzichtig door de kwark. Roer niet te veel, het mengsel moet luchtig blijven.
- Nu ga je de taart opbouwen. Leg de eerste cakehelft op een mooi bord. Schep de jam erop en smeer hem goed uit. Schep er de helft van het roommengsel op en smeer dit voorzichtig uit.
- Leg hier vervolgens de andere cake op en doe er de rest van het roommengsel boven op.
- Beleg de taart met het fruit en serveer.
Productie en fotografie:Â Anna Rubingh