Zoete muffins met frambozen en witte chocolade

Zoete muffins met frambozen en witte chocolade

Muffins zijn lekkere tussendoortjes. Je maakt ze in een handomdraai, dus ze staan zó op tafel. Dit is een zoete variant, met frambozen en witte chocolade. Lekker bij de high tea of de koffie. We geven je ook tips, zodat je de lekkerste muffins bakt!
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 40 min.

Dit heb je nodig:

Voor 12 stuks

  • 275 g bloem
  • 80 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje bakpoeder (16 g)
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 80 ml neutrale plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
  • 275 ml volle melk
  • muffinbakblik met 12 holletjes
  • 125 gram frambozen
  • 75 gram witte chocolade (in grove stukjes gehakt)

Zo ga je te werk:

Zo ga je te werk:

  • Meng de bloem, kristalsuiker, bakpoeder en zout in een ruime kom en roer deze door elkaar met een garde.
  • Meng de natte ingrediënten in een andere kom en klop deze even los.
  • Voeg het ei, de olie en de volle melk toe en roer met een houten lepel tot het beslag gemengd is.
  • Voed vervolgens de frambozen en de witte chocolade toe en meng.
  • Schep het beslag in de holletjes van het bakblik.
  • Bak de muffins in ongeveer een half uur gaar en mooi goudkleurig in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Muffins zijn ook erg lekker als je door het beslag 125 gram bosbessen en 2 flinke eetlepels kokosrasp roert.

Tips voor de lekkerste muffins

  • Je hoeft het beslag niet de kneden of langdurig te roeren; daar worden muffins alleen maar taai van. Roer het mengsel juist zo kort mogelijk. Het is niet erg als er nog wat kleine klontjes in het beslag zitten.
  • Gebruik gerust frambozen en blauwe bessen uit de diepvries, dat is hier geen enkel probleem.
  • Roer ongeveer tweederde van de vulling door het beslag, houd de rest nog even apart. Verdeel dit deel van de vulling pas over de muffins als het beslag in de vorm zit. Zo kun je straks aan de buitenkant zien welke vulling er in de muffin zit.
  • Gebruik speciale cupcakepapiertjes in de holletjes van je muffinbakblik. Zo haal je de muffins er straks makkelijk uit. Je kunt ook zelf vormpjes maken. Knip daarvoor vierkantjes van ongeveer 10 bij 10 centimeter uit bakpapier. Frommel deze in de holletjes en schep het beslag erin. Deze vierkante stukjes bakpapier geven grappige punten.
  • Gebruik een ijsboltang om het muffinbeslag netjes en gelijkmatig over de holletjes te verdelen.

Meer zin in hartige muffins? Bekijk dan eens dit lekkere recept voor muffins met paprika en fetakaas.

NAAR RECEPT


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.