Home > Lekker eten > Bakken > Zelfgemaakte amandelspijs

Zelfgemaakte amandelspijs
Gebruik deze amandelspijs in je kerststol of in andere recepten. Voor de kerststol heb je iets meer dan de helft nodig. Overgebleven amandelspijs kun je prima invriezen en op een later tijdstip gebruiken.
Bereidingstijd: 15 min.
Dit heb je nodig:
- 250 g blanke amandelen
- 250 g suiker
- ¼ citroen, schil geraspt
- 1 ei
Zo ga je te werk:
- Doe de amandelen, de suiker en de citroenschil in een keukenmachine met sikkelmes.
- Laat de machine draaien tot je een grof mengsel hebt.
- Klop het ei los en voeg het geleidelijk toe (misschien heb je niet alles nodig).
- Laat de machine draaien tot er een kneedbare massa ontstaat.
- Verpak de amandelspijs in huishoudfolie en bewaar hem in de koelkast.
Tip: Maak de amandelspijs het liefst vier dagen van tevoren. Dan is hij goed op smaak.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."