Zandtaartjes met stoofpeer
De bodem van deze zandtaartjes is een lekkere brosse basis voor allerlei soorten taartjes. Vul ze met lobbige slagroom, mascarpone, hangop of banketbakkersroom en vervolgens met het beste verse fruit dat het seizoen te bieden heeft. Pruimen, herfstframbozen… of vanille-stoofpeertjes!
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 min.
Dit heb je nodig:
- 225 g zachte boter
- 50 g poedersuiker
- merg van 1 vanillestokje
- 200 g bloem
- 60 g maizena
- snuf zout
Zo ga je te werk:
- Klop met een mixer de boter met de poedersuiker en de vanillezaadjes mooi bleek en luchtig.
- Zeef boven een kom de overige ingrediënten.
- Meng het botermengsel zo kort mogelijk met het bloemmengsel. Het moet een nét samenhangend deeg zijn. Verpak dit deeg in huishoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.
- Verdeel het deeg in zes gelijke stukken. Vet zes eenpersoonsbakvormpjes goed in. Rol de stukjes deeg uit en bekleed de bakvormen ermee: druk het deeg goed in de hoeken en randen. Prik met een vork her en der gaatjes in de bodem. Zet de taartbodems weer terug in de koelkast voor een half uur.
- Bak ze daarna in een voorverwarmde oven op 175 graden in 12 tot 15 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ze even rusten en haal de taartbodem vervolgens uit de vormpjes. Laat ze goed afkoelen voordat u ze vult. Vul de taartbodems vlak voor het serveren met wat losgeroerde roomkaas of mascarpone en seizoensfruit of onze vanille-stoofpeertjes, kijk hier voor het recept.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.