Wentelteefjes recept
Ga aan de slag met dit lekkere wentelteefjes recept. Van oud brood of weckbrood kun je hele lekkere wentelteefjes bakken. Zonde om brood weg te gooien.
Bereidingstijd: 15 min.
Benodigdheden wentelteefjes recept
Voor het wentelteefjes recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 1 ei
- 1 el vanillesuiker
- 250 ml volle melk
- 5 á 6 sneden (oud) brood
- 50 g boter
- 1 tl kaneelpoeder
Wentelteefjes maken
De wentelteefjes maak je met de volgende stappen:
- Meng in een diep bord ei, vanillesuiker en melk.
- Wentel hier de plakken brood in en bak ze vervolgens met wat roomboter in een koekenpan aan beide kanten goudbruin.
Lekker met zelfgemaakte (kersen)jam en een beetje kaneelpoeder erover gestrooid.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.