Vrolijke vogelnesttaart

Vrolijke vogelnesttaart

Een gebakken cheesecake met chocola en paassnoepgoed. Op de juiste manier versierd lijkt het net een vogelnestje! Een vrolijk gezicht op de paastafel. 
Aantal personen: 8-12
Bereidingstijd: 2 uur

Dit heb je nodig:

Voor de bodem

  • 200 g kokoskoekjes (Nizza)
  • 100 g ongezouten boter
  • 1 el kokosrasp

 
Voor de vulling

  • 600 g roomkaas (MonChou)
  • 1 vanillestokje (of vanille-essence)
  • 2 el bloem
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 125 g crème fraîche

 
Ter versiering

  • 100 g (smelt)chocolade, melk
  • chocolade paaseitjes
  • eitjes van marsepein
  • schuimkransjes

Zo ga je te werk:

  • Maak eerst de bodem van de taart. Verkruimel de koekjes; dat kan in een keukenmachine of stop ze in een stevige plastic zak en sla ze kapot met een deegroller.
  • Smelt de boter en meng er de koekkruimels en de kokosrasp door.
  • Bekleed de bodem van een springvorm (diameter 24 centimeter) met bakpapier en druk het mengsel met de achterkant van een lepel tot een stevige bodem.
  • Laat de taartbodem een kwartier in de koelkast opstijven.
  • Klop in een ruime kom de roomkaas los. Meng er de overige ingrediënten door en klop tot er geen klontjes meer zijn.
  • Giet het mengsel in de taartvorm. Bak de cheesecake 90 minuten in een voorverwarmde oven op 125 graden. De randen moeten dan stevig zijn, maar het midden mag nog wiebelen.
  • Haal de taart voorzichtig uit de oven. Laat hem rustig afkoelen tot kamertemperatuur en zet de taart daarna minimaal vier uur in de koelkast.
  • Versier de taart vlak voordat je hem wilt serveren. Smelt de melkchocolade, doop een vork in de chocolade en draai rondjes boven de rand van de taart met deze vork. Herhaal tot er een ‘takkenrand’ is gevormd.
  • Versier verder met schuimkransjes, paaseitjes en wat verkruimelde schuimkransjes.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.