Vijgentaart

Vijgentaart

Een bijzondere lekkernij met verse vijgen. De taart ziet er ook nog eens prachtig uit.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 40 min.

Dit heb je nodig:

  • klontje boter
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 25 verse vijgen
  • 2 el honing
  • ter garnering amandelschaafsel
  • eventueel slagroom of mascarpone

Zo ga je te werk:

  1. Vet een taartvorm in met wat boter en bedek de vorm met de plakjes bladerdeeg.
  2. Bak de taartbodem 10 minuten blind in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  3. Daarvoor vult u de bodem met een nepvulling van gedroogde bonen.
  4. Snijd de vijgen fijn en leg tien mooie plakjes apart.
  5. Kook een kwart van de fijngesneden vijgen met wat water en de honing tot een stroperige saus.
  6. Leg de overige vijgen in de taart, giet er de saus over en schik de overgebleven plakjes mooi over de bovenkant. Bak de vijgentaart 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
  7. Strooi er wat amandelschaafsel over en zet de taart nog 5 minuten onder de grill.
  8. Serveer deze lekkernij met mascarpone of geslagen room.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.