Vanillecakejes voor het paard

Vanillecakejes voor het paard

Dat het paard van Sinterklaas gek is op een lekkere, sappige winterwortel weet iedereen. Maar ook van cakejes met wortelglazuur wordt de edele viervoeter van de Goedheiligman erg blij.

Bereidingstijd: 50 min

Dit heb je nodig:

  • 150 g bloem
  • 180 g suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 g zachte boter
  • 1,5 dl melk
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 muffinbakvorm met 12 holletjes
  • 12 papieren vormpjes
  • 250 g gezeefde poedersuiker
  • 80 g zachte boter
  • 0,25 dl melk
  • enkele druppels vanille-extract
  • 75 g geraspte winterwortel

Zo ga je te werk:

  1. Meng de gezeefde bloem met de suiker, het bakpoeder, het zout en de boter met een mixer tot alles goed vermengd is.
  2. Voeg geleidelijk de helft van de melk toe en klop tot deze net opgenomen is.
  3. Meng in een kom de rest van de melk met het ei en het vanille-extract.
  4. Giet dit bij het beslag en blijft mixen tot alles goed vermengd is.
  5. Schep het beslag in de papieren vormpjes in het bakblik en bak ze 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
  6. Laat de cakejes kort in de vorm afkoelen en zet ze daarna op een taartrooster om ze helemaal koud te laten worden.
  7. Versier de cakejes met het worteltjesglazuur en een toefje geraspte wortel.
  8. Worteltjesglazuur klop 250 g gezeefde poedersuiker met 80 g zachte boter met een mixer tot een homogeen mengsel.
  9. Meng in een kom 0,25 dl melk met enkele druppels vanille-extract en voeg steeds een paar eetlepels hiervan bij de botermassa.
  10. Zet de machine vervolgens op de hoogste stand en blijf minimaal 5 minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is.
  11. Voeg op het laatst ongeveer 75 g geraspte winterwortel toe.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.