Home > Lekker eten > Bakken > Tulband met glazuur
Tulband met glazuur
Leuk om samen met de kinderen te maken.
Dit heb je nodig:
- 1 pak boerencakemix (plus ingredienten van het pak)
- 1 zakje kant-en-klaar glazuur
- 1 zakje eetbare zilverkleurige en blauwe pareltjes
- 1 tulbandvorm
Zo ga je te werk:
- Bereid de cakemix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de cake in een licht ingevette tulbandvorm tot hij gaar is.
- Laat de cake zo’n 10 minuten afkoelen en draai hem dan voorzichtig om op een mooi bord.
- Kneed het zakje glazuur zodat de inhoud een beetje warm en vloeibaar wordt, knip het zakje open en giet het glazuur mooi over de cake.
- Versier het geheel met de zilverkleurige en blauwe pareltjes.
Tip: Maak de cake van tevoren en giet er pas op het laatste moment glazuur over.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.