Home > Lekker eten > Bakken > Tarte tatin van rodekool
Tarte tatin van rodekool
Een bijzondere hartige variant op de gebruikelijke zoete tarte tatin met caramel. Bestrooi de tarte tatin met walnootstukjes voor een crunchy effect.
Bereidingstijd: 50 min.
Dit heb je nodig
- 0,5 rodekool
- 150 ml appelsap
- wat zout en peper
- 1/4 tl kaneelpoeder
- 2 goudrenetten
- 25 g boter
- 1 rol koelvers bladerdeeg of 5 plakjes diepvries
- 1 handjevol walnoten
Zo ga je te werk
- Maak de rodekool schoon en snijd deze zo fijn mogelijk.
- Doe de kool in een pan met het appelsap.
- Breng aan de kook, draai het vuur lager en stoof de kool een kwartiertje.
- Giet de kool af en breng op smaak met zout, peper en een snuf kaneel.
- Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en schil de partjes.
- Snijd de partjes in de lengte in vieren.
- Beboter uw ovenschaal of springvorm en schik de partjes appels mooi over de bodem.
- Verdeel de rodekool over de appel en bedek het geheel met het bladerdeeg.
- Snijd het deeg op maat waar nodig.
- Duw het deeg een beetje naar binnen, alsof je de kool met een dekentje instopt.
- Bak de tarte tatin in een op 175 graden voorverwarmde oven in twintig tot dertig minuten goudbruin.
- Haal de taart uit de oven en draai hem om op een mooi bord.
- Serveer met de grof gehakte walnoten.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.