Tamme kastanjecake

Tamme kastanjecake

Vanaf oktober vallen de tamme kastanjes van de boom. Lekker om te poffen, of maak een heerlijke volle cake met tamme kastanjes. Hier vind je het recept.

Bereidingstijd: 90 min

Dit heb je nodig:

  • 500 g tamme kastanjes
  • 125 g pure chocolade
  • 2 el water
  • 125 g zachte boter
  • 100 g suiker
  • 2 dl slagroom
  • 1 tl suiker

Zo ga je te werk:

  1. Was de kastanjes en kerf ze aan de bovenkant met een scherp mes. Zo kun je het bruine schilletje gemakkelijk verwijderen.
  2. Probeer meteen het binnenste vliesje en het harde stukje te verwijderen.
  3. Vul een ruime pan met water en breng de kastanjes hierin aan de kook.
  4. Laat ze vervolgens 1 uur zachtjes koken tot de kastanjes gaar zijn.
  5. Probeer nu de restanten van het binnenste vliesje zo goed mogelijk te verwijderen
  6. .Pureer de kastanjes in een keukenmachine en doe ze over in een kom.
  7. Smelt de chocolade in het water; roer tot er een dikke crème ontstaat.
  8. Meng de boter en de suiker zacht en romig en roer hier de enigszins afgekoelde chocolade en kastanje puree doorheen.
  9. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  10. Zet de vorm ongeveer 24 uur in de koelkast, stort over en verdeel de cake dan in plakken.
  11. Klop de room stijf met de suiker en vul hiermee een spuitzak met kartelmond.
  12. Decoreer met rozetjes room.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.