De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Stroopwafels bakken

Zelf stroopwafels bakken? In dit filmpje laat culinair redacteur Klaske Bakker van Landleven zien hoe je dat doet. Zij bakt haar favoriete knapperige stroopwafels van een deeg zonder gist.
Bereidingstijd: 45 min.

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 100 g suiker
  • 100 g roomboter, heel zacht
  • 1 ei, losgeklopt
  • snufje zout
  • snufje kaneelpoeder

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met de suiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de overige ingrediënten in. Roer beetje bij beetje de bloem erdoor totdat een mooi deeg ontstaat.
  2. Voeg druppelsgewijs wat water toe als het deeg te droog is.
  3. Vorm van het deeg een bal en verpak het in huishoudfolie. Laat het een half uur rusten in de koelkast.
  4. Draai er balletjes van ter grootte van een flinke walnoot.
  5. Bak de stroopwafels tot ze mooi bruin zijn. Bak ze iets korter en iets heter dan de traditionele stroopwafel (stand 3).
  6. Laat ze iets afkoelen en plak twee wafels aan elkaar met een eetlepel stroop.

Basisrecept voor stroopvulling:

  1. Meng in een pannetje 200 gram keukenstroop met 125 gram bruine basterdsuiker, 100 gram roomboter in blokjes en 1 theelepel kaneelpoeder.
  2. Verwarm en roer tot alles is gemengd en laat het afkoelen tot lauwwarm.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.