Sint-wafels

Sint-wafels

Een heerlijke traktatie voor de Sint. Een kruidige wafel vol smaak. Laat het heerlijk avondje maar komen. 

Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 400 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl speculaaskruiden 
  • 1 tl gemalen kardemon
  • 5 el suiker
  • snuf zout
  • 500 ml volle melk
  • 5 eieren
  • 100 g boter, gesmolten en iets afgekoeld. 

Zo ga je te werk:

  1. Zeef de bloem met het bakpoeder, de specerijen, de suiker en het zout boven een kom.
  2. Meng met de garde het geheel door elkaar. 
  3. Voeg een beetje melk toe, terwijl je blijft kloppen.
  4. Voeg dan de eieren toe en meng weer goed. 
  5. Voeg de boter toe en meng het tot een mooi beslag.
  6. Laat het beslag een half uurtje rusten.
  7. Bak mooie wafels in een wafelijzer.
  8. Bestrooi de wafels met poedersuiker en serveren maar. 

Tip: Erg lekker met lobbig geklopte slagroom, bestrooid met wat cacaopoeder. 


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.