Schuimpjes met gedroogde aardbei

Schuimpjes met gedroogde aardbei

Deze leuke schuimpjes zijn heerlijk bij de high tea. Ze zijn zo gemaakt en je kunt ze zo eten of aan elkaar geplakt met stijfgeslagen slagroom.
Bereidingstijd: 2 uur

Dit heb je nodig:

  • 3 eiwitten
  • 175 g kristalsuiker
  • 10 g gevriesdroogde aardbeien, eventueel weg te laten
  • slagroom, eventueel weg te laten

Zo ga je te werk:

  1. Maak de kom en de garde van je mixer brandschoon en vetvrij. Doe de eiwitten in de kom en mix met de garde op vol vermogen tot de eiwitten stijf zijn.
  2. Voeg dan eetlepel voor eetlepel de suiker toe; wacht steeds tot de suiker volledig is opgenomen. Het eiwitschuim gaat nu glanzen.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak mooie ronde hoopjes van het schuim.
  4. Maak de gevriesdroogde aardbeien fijn met een vijzel of mes en strooi het poeder over de schuimpjes.
  5. Bak de eiwitschuimpjes zo’n anderhalf uur in de oven op 120 graden.
  6. Zet dan de oven uit en de ovendeur op een kiertje. Laat de schuimpjes in de oven staan tot deze helemaal koud is.
  7. Serveer de schuimpjes zo, of plak twee schuimpjes aan elkaar met stijfgeslagen room.

 Kun je geen gevriesdroogde aardbeien vinden in de winkel? Geen probleem, laat ze gewoon achterwege.


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.