Bakken
Spakenburgs hart
Een Spakenburgs hart is een grote plaatkoek in de vorm van een hart. Met wit glazuur wordt er een hartenwens op geschreven; de koek wordt daarom vaak...
Paasstol
Als de paastafel mooi gedekt is en gevuld is met onder andere deze zelfgebakken paasstol en het huis gezellig versierd is, kan het feest beginnen!...
Stroopwafels
“Deze dunne wafel gevuld met honing of een suikerstroopmengsel is populair in Vlaanderen en Nederland, het land waar de meeste mensen de stroopwafel...
Speculaasmoppen met walnotenspijs
Speculaasmoppen met walnotenspijs, heerlijk in de winter met een warm drankje om echt in de feestdagen stemming te komen! Dit heb je nodig:...
Pufferkes
Gerrie Hofs uit Varsseveld bakt bijna elk jaar op oudjaarsdag pufferkes. Deze lekkere, gevulde oliebollen bakt ze in een speciale pan met zeven...
Stoere bink
Het brood van Barbara van den Boezem uit Rohel maakte grote indruk op de jury. Haar brood was gebakken van roggemeel in plaats van de gebruikelijke...
Luxe binkjes
Het brood van Barbara van den Boezem uit Rohel maakte grote indruk op de jury van de Broodbakwedstrijd tijdens Landleven Winter: het was een stoer...
Appelclafoutis
Deze taart is lekker als toetje of bij de koffie. Je bakt hem in een gietijzeren pan, een Dutch oven. Je legt warme kooltjes op het deksel, waardoor...
Meringuetaart met wichter pruimen maken
Lotte Daalman is een echte wichterpruimenkenner en heeft haar eigen boomgaard. In dit recept vind je hoe je van deze wichters een heerlijke...
Bak zelf focaccia met kruiden en tomaatjes
Bak zelf deze focaccia met verse Italiaanse kruiden, zeezout en tomaatjes. Dit recept van Hester van der Werff is makkelijk en snel te maken. Dit heb...
Buurtbikkel: brood van zuurdesem
Vincent Robijn bakt in het buitengebied van Olst desembrood in zijn eigen houtoven. Daar wordt hij zelf blij van, maar zijn buren ook. “We woonden...
Amandel-bessentaart
Zelfvoorzienend en duurzaam leven, terug op haar vertrouwde plek in Stroe. Dat was de beste keuze die Annemarie van der Neer (50) heeft gemaakt. “Het...