Meringuetaart met wichter pruimen maken

Lotte Daalman is een echte wichterpruimenkenner en heeft haar eigen boomgaard. In dit recept vind je hoe je van deze wichters een heerlijke...

Bak zelf focaccia met kruiden en tomaatjes

Bak zelf deze focaccia met verse Italiaanse kruiden, zeezout en tomaatjes. Dit recept van Hester van der Werff is makkelijk en snel te maken. Dit heb...

Buurtbikkel: brood van zuurdesem

Vincent Robijn bakt in het buitengebied van Olst desembrood in zijn eigen houtoven. Daar wordt hij zelf blij van, maar zijn buren ook. “We woonden...

Amandel-bessentaart

Zelfvoorzienend en duurzaam leven, terug op haar vertrouwde plek in Stroe. Dat was de beste keuze die Annemarie van der Neer (50) heeft gemaakt. “Het...

Rabarbercheesecake

Carolien Nijland leeft zoveel mogelijk zelfvoorzienend op het Groninger platteland. Samen met haar dochter Annalynn verbouwt ze groentes, houdt ze...

Janny’s ananas-kokos-plaatkoek

Al haar hele leven is oma Janny te vinden in de keuken. De overheerlijke boterkoek, appeltaart en kokosmakaronen zijn een begrip binnen de familie. In...

Oliebollen

Oliebollen kun je zelf bakken. Lekker en minder vet dan die je bij een kraam koopt. Gelukkig én gezond nieuwjaar! Dit heb je nodig: ½ l halfvolle...

Luchtige hazelnootcake

Heerlijke hazelnootcake met poedersuiker. Dit heb je nodig: 250 g hazelnoten 150 g boter 100 g bloem 2 tl bakpoeder 4 eieren 200 g suiker...

Fries suikerbrood

Maak zelf dit heerlijke Friese suikerbrood. Deze hoeveelheden zijn genoeg voor één bofferd (van 1.250 gram), anderhalf groot suikerbrood of drie...

Walnoot-karameltaartje

  Heerlijk na een lange winterse wandeling met een kop warme koffie, bij het vuur natuurlijk! Dit heb je nodig:            Voor het deeg 350 g bloem...

Scones

Deze heerlijke scones zijn makkelijk te maken en leuk voor bijvoorbeeld een high tea. Dit heb je nodig: 250 g bloem snuf zout 40 g suiker 2 ½ tl...

Appeltaart met noten en kweeappelgelei

Heerlijke appeltaart met noten, kaneel en kweeappelgelei. Dit heb je nodig: 300 g bloem 100 g suiker, plus 2 el voor de vulling snuf zout 200 g koude...