Tompoezen

Als het Koningsdag is, nemen we lekkere tompoezen bij de koffie. Sla dit jaar eens zelf aan het bakken en maak deze heerlijke tompoezen. Tompoezen...

Moederdagtaartje

Een romig ijstaartje met aardbeien: heerlijk fris en fruitig voor moeder. Om het feest compleet te maken pluk je er een bermboeket bij van knisperend...

Nonnevotten

  Nonnevotten zijn een Limburgse lekkernij, ondeugend vernoemd naar de achterwerken van nonnen. Traditioneel een traktatie bij Nieuwjaar of carnaval,...

Lentequiche met groene groentes

Knisperende laagjes filodeeg vormen de bodem van deze lentequiche. Ik koop het deeg vers uit de koeling, maar filodeeg uit de vriezer is beter...

Recept: cheesecake met bosbessen

Dit is recept voor een gebakken cheesecake, ook wel bekend als een New Yorkse cheesecake. Deze taart is machtig, romig en ronduit decadent. Een klein...

Victoria sponge

Een typisch Engelse taart die men serveert in tearooms en bij high teas. De basis bestaat uit twee ronde cakes met daartussen frambozenjam en...

Appelcake

Deze appelcake is heel snel te maken als er onverwacht bezoek komt. De luchtig geklopte eiwitten maken het beslag extra licht. Volg Klaske in dit...

Wortelcakejes of worteltaart

Worteltaart is een van de succesrecepten voor verjaardagen van Landlevens culinair redacteur Klaske. “Ik bak de worteltjestaart weleens als cupcakes,...

Appelroosjestaart

Het is altijd leuk om iets verrassends te bakken. Maak bijvoorbeeld eens deze lieflijke appelroosjestaart en tover een glimlach op het gezicht van...

Stroopwafels bakken

Zelf stroopwafels bakken? In dit filmpje laat culinair redacteur Klaske Bakker van Landleven zien hoe je dat doet. Zij bakt haar favoriete knapperige...

Scones maken

Scones zijn een essentieel onderdeel van een high tea en je bakt ze heel eenvoudig zelf. In dit filmpje laat culinair redacteur Klaske zien hoe je de...

Koffie-walnoottaart

Redacteur Klaske: “Het recept voor deze taart is mijn variatie op een taart die ik eens at bij een Engels landhuis. De koffie maakt het extra...