Bakken
Nonnevotten
Nonnevotten zijn een Limburgse lekkernij, ondeugend vernoemd naar de achterwerken van nonnen. Traditioneel een traktatie bij Nieuwjaar of carnaval,...
Lentequiche met groene groentes
Knisperende laagjes filodeeg vormen de bodem van deze quiche. Ik koop het deeg vers uit de koeling, maar filodeeg uit de vriezer is beter verkrijgbaar...
Cheesecake met bosbessen
Dit is een gebakken cheesecake, ook wel bekend als een New Yorkse cheesecake. Deze taart is machtig, romig en ronduit decadent. Een klein stukje is...
Victoria sponge
Een typisch Engelse taart die men serveert in tearooms en bij high teas. De basis bestaat uit twee ronde cakes met daartussen frambozenjam en...
Appelcake
Deze appelcake is heel snel te maken als er onverwacht bezoek komt. De luchtig geklopte eiwitten maken het beslag extra licht. Volg Klaske in dit...
Wortelcakejes of worteltaart
Worteltaart is een van de succesrecepten voor verjaardagen van Landlevens culinair redacteur Klaske. “Ik bak de worteltjestaart weleens als cupcakes,...
Appelroosjestaart
Het is altijd leuk om iets verrassends te bakken. Maak bijvoorbeeld eens deze lieflijke appelroosjestaart en tover een glimlach op het gezicht van...
Stroopwafels bakken
Zelf stroopwafels bakken? In dit filmpje laat culinair redacteur Klaske Bakker van Landleven zien hoe je dat doet. Zij bakt haar favoriete knapperige...
Scones maken
Scones zijn een essentieel onderdeel van een high tea en je bakt ze heel eenvoudig zelf. In dit filmpje laat culinair redacteur Klaske zien hoe je de...
Koffie-walnoottaart
Redacteur Klaske: “Het recept voor deze taart is mijn variatie op een taart die ik eens at bij een Engels landhuis. De koffie maakt het extra...
Brood wecken
Wist jij dat je brood kunt wecken? Hier vind je een instructiefilmpje waarin culinair redacteur Klaske precies laat zien hoe dat moet. Read More
Appelcake uit de Dutch oven
Siegurd kan je kennen van zijn bushcraftdemonstraties bij zijn parachutetent. Tijdens Landleven in de Praktijk kan je een workshop van hem volgen waar...