Kerstkransjes

Hét ultieme kerstkoekje moet wel het kransje zijn. Lekker om te eten bij de koffie of de thee, maar ook nostalgisch in de boom aan een lief lintje....

Kerststol

Als je maar één recept kiest om deze Kerst te bakken, laat het dan deze kerststol zijn! Misschien wordt het bakken van deze kerststol wel een nieuwe...

Kardemombroodjes in potjes

Serveer deze broodjes in een potje bij een winterse soep. Lekker als voorafje bij het kerstdiner, of als bijzonder lunchgerecht. Aantal: 12 stuks...

Havermoutcake

Dit recept lijkt op een muffinrecept, alleen voeg je hier bosbessen toe en bak je de havermoutcake in een cakeblik. Bereidingstijd: 1,5 uur Dit heb je...

Traditionele stroopwafels

Traditionele stroopwafels maak je met gist, daardoor zijn ze wat luchtiger en dikker dan knapperige wafels. Om ze te bakken gebruik je een...

Tompoezen

Als het Koningsdag is, nemen we lekkere tompoezen bij de koffie. Sla dit jaar eens zelf aan het bakken en maak deze heerlijke tompoezen. Tompoezen...

Moederdagtaartje

Een romig ijstaartje met aardbeien: heerlijk fris en fruitig voor moeder. Om het feest compleet te maken pluk je er een bermboeket bij van knisperend...

Nonnevotten

  Nonnevotten zijn een Limburgse lekkernij, ondeugend vernoemd naar de achterwerken van nonnen. Traditioneel een traktatie bij Nieuwjaar of carnaval,...

Lentequiche met groene groentes

Knisperende laagjes filodeeg vormen de bodem van deze lentequiche. Ik koop het deeg vers uit de koeling, maar filodeeg uit de vriezer is beter...

Recept: cheesecake met bosbessen

Dit is recept voor een gebakken cheesecake, ook wel bekend als een New Yorkse cheesecake. Deze taart is machtig, romig en ronduit decadent. Een klein...

Victoria sponge

Een typisch Engelse taart die men serveert in tearooms en bij high teas. De basis bestaat uit twee ronde cakes met daartussen frambozenjam en...

Appelcake

Deze appelcake is heel snel te maken als er onverwacht bezoek komt. De luchtig geklopte eiwitten maken het beslag extra licht. Volg Klaske in dit...