Limburgse appelvlaai met deksel

Evi Rothenburg bakt in een van de zuidelijkste puntjes van Nederland de allerlekkerste ambachtelijke vlaaien met appels, pruimen, aardbeien of ander...

Pompoencake zoete smaakexplosie

Het donkere en dieporanje vruchtvlees van de pompoen is een heerlijk basisingrediënt om te verwerken in smakelijke gerechten. Je kan er alle kanten...

Jan-in-de-zak

In dit ouderwetse recept wordt het brood niet gebakken in de oven, maar langzaam gaar gekookt in een pan water. Hierdoor krijgt het brood geen korst....

Knisperende herfsttaart

Wat hoort er nu meer bij de herfst dan verse zelfgebakken appeltaart? Zeker als de frisse smaak van de appels wordt aangevuld met die van walnoten en...

Ouderwetse boterkoek

Met slechts enkele ingrediënten maak je deze ouderwets lekkere boterkoek. Een heerlijke traktatie voor bij de koffie of thee. Bereidingstijd: 1,5 uur...

Marsepein

Marsepein is heel makkelijk om te maken met een verrassend lekker effect. Zelfgemaakte marsepein is ook nog veel lekkerder dan die uit de winkel....

Borstplaat

Zoete herinneringen oproepen aan vroeger, dat is wat borstplaat doet. Het maken vergt enige aandacht, maar het is de moeite meer dan waard!...

Frambozentaart

Verwerk je eigen oogst en maak deze heerlijke frambozentaart in gebak voor in het weekend. Aantal personen: 6 – 8 Bereidingstijd: 1 uur en 45 min....

Bagels met roomkaas en bosbessen-limoenjam

Zelfgebakken bagels zijn een ware traktatie. Vooral als je ze belegt met een dikke laag roomkaas en wat zelfgemaakte bosbessenjam. Ingredienten 500 g...

Zelfgemaakte taaitaai

Veel mensen bakken eens per jaar pepernoten. Soms ook wel speculaasjes of zelfs een amandelletter. Maar taaitaai maken is niet iets wat de thuisbakker...

Kersen chocoladebrownies

  Deze brownies met kersen zijn extra lekker met vanille-ijs of lobbige slagroom.Bereidingstijd: 40 min. Dit heb je nodig: 150 g pure chocolade...

Suukerspekkn of Zeeuwse babbelaars

Vroeger werd een babbelaar een ‘suukerspek’ genoemd. Bij het tweede bakje koffie werd deze vaak geserveerd. De naam babbelaar is ontstaan omdat het...