Kniepertjes en rolletjes

Nieuwjaarstraktatie uit het Oosten en Noorden. Het platte kniepertje symboliseert het oude jaar als een uitgelezen boek: het heeft geen verrassingen...

Courgette zalmquiche

Deze quiche met courgette en zalm kan je gebruiken om een stuk courgette dat over is te verwerken. Of als je in de nazomer kampt met een overschot aan...

Walnotentaartje

In de vroege herfst barsten de walnoten weer massaal uit hun bolsters. Raap een maaltje van deze kostelijke noten bij elkaar en bak er dit taartje...

Pompoencake

Recept voor pompoencake met rietsuiker, rozijnen en eieren. Lees hier hoe je eenvoudig zelf thuis de lekkerste pompoencake kunt maken. Bereidingstijd:...

Kwarkbrood

Zelfgebakken kwarkbrood met boter en zelfgemaakte jam. Dat is een heerlijk ontbijtje. Bereidingstijd: 1 uur en 45 min. Dit heb je nodig: 100 g...

Limburgse appelvlaai met deksel

Evi Rothenburg bakt in een van de zuidelijkste puntjes van Nederland de allerlekkerste ambachtelijke vlaaien met appels, pruimen, aardbeien of ander...

Pompoencake zoete smaakexplosie

Het donkere en dieporanje vruchtvlees van de pompoen is een heerlijk basisingrediënt om te verwerken in smakelijke gerechten. Je kan er alle kanten...

Jan-in-de-zak

In dit ouderwetse recept wordt het brood niet gebakken in de oven, maar langzaam gaar gekookt in een pan water. Hierdoor krijgt het brood geen korst....

Knisperende herfsttaart

Wat hoort er nu meer bij de herfst dan verse zelfgebakken appeltaart? Zeker als de frisse smaak van de appels wordt aangevuld met die van walnoten en...

Ouderwetse boterkoek

Met slechts enkele ingrediënten maak je deze ouderwets lekkere boterkoek. Een heerlijke traktatie voor bij de koffie of thee. Bereidingstijd: 1,5 uur...

Marsepein

Marsepein is heel makkelijk om te maken met een verrassend lekker effect. Zelfgemaakte marsepein is ook nog veel lekkerder dan die uit de winkel....

Borstplaat

Zoete herinneringen oproepen aan vroeger, dat is wat borstplaat doet. Het maken vergt enige aandacht, maar het is de moeite meer dan waard!...