Suukerspekkn of Zeeuwse babbelaars

Vroeger werd een babbelaar een ‘suukerspek’ genoemd. Bij het tweede bakje koffie werd deze vaak geserveerd. De naam babbelaar is ontstaan omdat het...

Groese paptoarten

De paptaart komt oorspronkelijk uit Groede in West-Zeeuws-Vlaanderen. De paptaarten werden gegeten tijdens de kermis, de meikoopdag, een...

Bosbessenmuffins

Muffins zijn de klassieke manier om bosbessen te verwerken. De muffins zijn erg lekker bij de koffie of thee, maar ook als ontbijt zijn ze niet te...

Cheesecakes in een glaasje

Maak cheesecake (ook bekend als ‘monchou-taart’) eens niet in een gewone springvorm, maar in allemaal kleine glaasjes. Een leuke manier om kleine...

Perentaartje met blauwe kaas

Een heerlijk hartig voorgerecht dat prima bij het einde van de zomer past. Combineer de taartjes met een robuuste salade voor een vegetarisch...

Bladerdeeghapjes met bonen en witte chocolade

Lezeres Anneke Bontekoe noemt deze bladerdeeghapjes krôkjes. Maak ze met elke soort gedopte boon die je voorhanden hebt. Met de ingrediënten maak je...

Broodrecept

Samen genieten van brood met dit overheerlijke recept. bereidingstijd: 45 min Dit heb je nodig: 1400 g tarwebloem of volkorenmeel 95 g verse gist 50 g...

Vlammenkouk

Vlammenkouk is de Groningse variatie op Duitse Flammkuchen. Lekker bij een kom soep. Bereidingstijd: 25 min. Dit heb je nodig: 350 g bloem 5 g droge...

Kerstkransjes

Hét ultieme kerstkoekje moet wel het kransje zijn. Lekker om te eten bij de koffie of de thee, maar ook nostalgisch in de boom aan een lief lintje....

Kerststol

Als je maar één recept kiest om deze Kerst te bakken, laat het dan deze kerststol zijn! Misschien wordt het bakken van deze kerststol wel een nieuwe...

Kardemombroodjes in potjes

Serveer deze broodjes in een potje bij een winterse soep. Lekker als voorafje bij het kerstdiner, of als bijzonder lunchgerecht. Aantal: 12 stuks...

Havermoutcake

Dit recept lijkt op een muffinrecept, alleen voeg je hier bosbessen toe en bak je de havermoutcake in een cakeblik. Bereidingstijd: 1,5 uur Dit heb je...