Bakken
Havermout-wortelmuffins
Deze muffins zijn fris romig en redelijk gezond, met havermout en geraspte wortel. Met dit recept bak je er 12. Bereidingstijd: 45 min. Dit heb je...
Makkelijke croissantjes met spinazie en feta
Makkelijke hartige croissantjes met spinazie en fetakaas. Ze zijn heerlijk als borrelhapje, of mee te nemen tijdens een picknick. Bereidingstijd: 30...
Crumble met crunchy kruimeltopping
Deze heerlijke crumble maak je met een vulling van seizoensfruit. Bijvoorbeeld rabarber en aardbei, gemengde bosvruchten, kruisbessen of appel en...
Kruukpleatjes
Dit typisch Flakkeese koekje wordt gebakken in de koekenpan. Vermoedelijk is de naam een verbastering van ākruudā (kruiden/specerijen) en werd met...
Moskovische tulband
Op de cover van Landleven nummer 11 van 2016 staat een heerlijke tulband. Hieronder vind je het originele recept van banketbakker Cees Holtkamp die...
Rijssense speculaashartjes
Rijssense speculaashartjes zijn brokken speculaas in een mooie vorm, naar traditioneel recept uit Overijssel. Bereidingstijd: 2,5 uur Dit heb je...
Rabarbertaart
Een friszoete taart met rabarber en amandel. Aantal personen: 8. Bereidingstijd: 50 min. Dit heb je nodig: 150 g bloem 75 g gemalen amandelen 2 volle...
Tamme kastanjecake
Vanaf oktober vallen de tamme kastanjes van de boom. Lekker om te poffen, of maak een heerlijke volle cake met tamme kastanjes. Hier vind je het...
3 Recepten voor kerstkoekjes
Heb je zin om zelf kerstkoekjes te maken? Landleven zet drie heerlijke recepten voor je op een rij. Verras je gasten met deze overheerlijke en...
Vijgentaart
Een bijzondere lekkernij met verse vijgen. De taart ziet er ook nog eens prachtig uit. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 40 min. Dit heb je nodig...
Meringue of schuimtaart
Heb je voor een recept vooral eidooiers nodig en houd je het eiwit over? Niet weggooien, maar maak er een heerlijke meringue van: schuimtaart. Niet te...
Pastinaak walnootcake
Voor een zelfgebakken traktatie hoeft het niet altijd feest te zijn. De cake heeft een verrassend ingrediƫnt: geraspte pastinaak. Dat maakt de cake...