Arretjescake

Arretjescake was in de jaren 50 zeer populair. Het was makkelijk thuis te maken (er is geen oven voor nodig) waardoor de cake de bijnaam...

Tarte tatin van rodekool

Een bijzondere hartige variant op de gebruikelijke zoete tarte tatin met caramel. Bestrooi de tarte tatin met walnootstukjes voor een crunchy effect....

Wentelteefjes recept

Ga aan de slag met dit lekkere wentelteefjes recept. Van oud brood of weckbrood kun je hele lekkere wentelteefjes bakken. Zonde om brood weg te...

Havermoutrepen met noten

Kun je af en toe wel een energieboost gebruiken? Met deze heerlijke havermoutrepen komt dat helemaal goed. De muesli en de noten zorgen voor een...

Aardappelbolletjes

Deze aardappelbolletjes zijn heerlijke zachte broodjes die het perfect doen bij een kom soep of om jus mee op te deppen. Het zetmeel in de aardappels...

Havermout-wortelmuffins

Deze muffins zijn fris romig en redelijk gezond, met havermout en geraspte wortel. Met dit recept bak je er 12. Bereidingstijd: 45 min. Dit heb je...

Makkelijke croissantjes met spinazie en feta

Makkelijke hartige croissantjes met spinazie en fetakaas. Ze zijn heerlijk als borrelhapje, of mee te nemen tijdens een picknick. Bereidingstijd: 30...

Crumble met crunchy kruimeltopping

Deze heerlijke crumble maak je met een vulling van seizoensfruit. Bijvoorbeeld rabarber en aardbei, gemengde bosvruchten, kruisbessen of appel en...

Kruukpleatjes

Dit typisch Flakkeese koekje wordt gebakken in de koekenpan. Vermoedelijk is de naam een verbastering van ‘kruud’ (kruiden/specerijen) en werd met...

Moskovische tulband

Op de cover van Landleven nummer 11 van 2016 staat een heerlijke tulband. Hieronder vind je het originele recept van banketbakker Cees Holtkamp die...

Rijssense speculaashartjes

Rijssense speculaashartjes zijn brokken speculaas in een mooie vorm, naar traditioneel recept uit Overijssel. Bereidingstijd: 2,5 uur Dit heb je...

Rabarbertaart

Een friszoete taart met rabarber en amandel. Aantal personen: 8. Bereidingstijd: 50 min. Dit heb je nodig: 150 g bloem 75 g gemalen amandelen 2 volle...