Bakken
Kersenclafoutis
Kersenbomen laten zich niet dwingen of haasten. Daarom vormen hun dieprode vruchtjes een van de weinige nog echt seizoensgebonden fruitsoorten....
Crumble met cranberry’s
Een kerstig nagerecht met cranberry’s en kardemom, heerlijk geserveerd met room, ijs of warme vanillesaus. Bereidingstijd: 1 uur Dit heb je nodig: 1...
Salie-walnootbroodjes
Deze hartige broodjes met salie en walnoot zijn erg lekker als borrelhapje of als voorgerecht met wat salade. Bereidingtijd: 3 uur Dit heb je nodig...
Garnalenpasteitjes
Reinoud Koeman is garnalenvisser voor zijn plezier. Iedereen mag dat doen, om zelf de lekkerste verse garnalen te bereiden. Bereidingstijd: 3,5 uur...
Sinaasappel-gemberfudge
Op een koude herfstdag kan iets zoets verwarmen en troosten. Probeer deze zelfgemaakte fudge (zachte karameltoffee). Zoet en kruidig: perfect bij guur...
Janhagel
Deze hoeveelheid is precies genoeg voor één grote bakplaat janhagel. Greinsuiker kun je kopen bij bakwinkels, molens of via internet...
Christmas cake
Een feestelijk nagerecht dat goed past bij de kerstdagen, deze Christmas cake. Maak hem een paar dagen van tevoren, zodat de smaken zich goed kunnen...
Mini chocoladetulbandjes met chocoladesaus
Wij gebruikten voor deze mini-tulbandjes de Bundt brownie-vorm van Nordic Ware (€ 34,95 via www.cookerathome.nl). In plaats daarvan kun je ook een...
Zelfgemaakte amandelspijs
Gebruik deze amandelspijs in je kerststol of in andere recepten. Voor de kerststol heb je iets meer dan de helft nodig. Overgebleven amandelspijs kun...
Wafels
De Hollandse wafelbakkers waren vroeger beroemd in Europa. Met grote gietijzeren wafelijzers trokken zij langs grote steden, waar ze hun wafels bakten...
Driekoningentaart
Driekoningenfeest, 6 januari, was de afsluiting van het oude joelfeest. Degene die de boon in deze taart vindt, is koning voor de dag! Bereidingstijd:...
Dikke koek
In Zaandam en Volendam trakteerde men tijdens de feestdagen op dikke koek, een soort broeder of ketelkoek. Vrijwel elke boerderij had een eigen...