Bakken
Fries roggebrood
Bûter, brea en griene tsiis, wa’t dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries. Dit Friese gezegde bepaalt al eeuwenlang wie zich een echte Fries mag...
Cheesecake met kersensaus
Soms is het tijd voor een lekker stuk taart. Vandaag is het zo’n dag. Geniet van deze heerlijke cheesecake met kersensaus. Onthoud bij het...
Moestuinmuffins
Er komt nu nog niet zoveel oogst uit de moestuin, maar wat je wel op tafel kunt zetten zijn deze grappige moestuinmuffins. De lekkere chocoladecakejes...
Vlierbloesemtrifle
Dit recept voor trifle met vlierbloesem en fruit is geschikt voor vier personen. Voor de schaal op de foto hebben wij het recept verdubbeld, dat was...
Hartige lente-uimuffins met bieslookbloemetjes
Deze muffins zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, geserveerd met wat bieslookbloemetjesboter. Heerlijk om mee te nemen tijdens een frisse...
Kersenclafoutis
Kersenbomen laten zich niet dwingen of haasten. Daarom vormen hun dieprode vruchtjes een van de weinige nog echt seizoensgebonden fruitsoorten....
Crumble met cranberry’s
Een kerstig nagerecht met cranberry’s en kardemom, heerlijk geserveerd met room, ijs of warme vanillesaus. Bereidingstijd: 1 uur Dit heb je nodig: 1...
Salie-walnootbroodjes
Deze hartige broodjes met salie en walnoot zijn erg lekker als borrelhapje of als voorgerecht met wat salade. Bereidingtijd: 3 uur Dit heb je nodig...
Garnalenpasteitjes
Reinoud Koeman is garnalenvisser voor zijn plezier. Iedereen mag dat doen, om zelf de lekkerste verse garnalen te bereiden. Bereidingstijd: 3,5 uur...
Sinaasappel-gemberfudge
Op een koude herfstdag kan iets zoets verwarmen en troosten. Probeer deze zelfgemaakte fudge (zachte karameltoffee). Zoet en kruidig: perfect bij guur...
Janhagel
Deze hoeveelheid is precies genoeg voor één grote bakplaat janhagel. Greinsuiker kun je kopen bij bakwinkels, molens of via internet...
Christmas cake
Een feestelijk nagerecht dat goed past bij de kerstdagen, deze Christmas cake. Maak hem een paar dagen van tevoren, zodat de smaken zich goed kunnen...