Bakken
Geleworteltaart van Jac
Jac Nijskens verbouwt ruim 650 verschillende groentes in de Historische Groentehof bij het Limburgse dorpje Rijkel. Enkele daarvan zijn typisch voor...
Choco-karamelappels
Verander een doodgewoon, simpel appeltje in een bijzonder smakelijke traktatie, die er ook nog eens mooi uitziet. Echt iets voor zoetekauwen!...
Feestelijke duindoorntaart
Deze taart smaakt anders dan je zou verwachten. De duindoornbessen zijn fris en bitter, maar door de zoete slagroom is de taart toch in balans....
Granola ofwel cruesli
Geroosterde havervlokken bak je knapperig in de oven en vervolgens voeg je toe wat je lekker vindt. Geen gepeuter aan de ontbijttafel om die stukjes...
Speculaas
Speculaasfiguren werden vroeger tijdens het Sinterklaasfeest aan familie of vrienden geschonken. Met de uitgebeelde figuur kreeg de ontvanger een...
Energiekoeken
Deze energierepen zijn erg lekker bij de koffie en geven weer volop energie om door te gaan! Bereidingstijd: 30 min. Dit heb je nodig 175 g havermout...
Appels onder een dekentje
Nostalgie ten top! De appeltjes worden gevuld met rozijnen, basterdsuiker en speculaaskruiden, en overgoten met een zelfgemaakte vanillevla....
Pioniersbrood
 Dit pioniersbrood is een stevig volkorenbrood in een pan op open vuur gebakken. Hier vind je hoe je dit brood bakt.Bereidingstijd: 1,5 uur Dit heb...
Aardappelbrood
Een ander aardappelgerecht: brood van aardappelpuree. Dit brood is erg lekker bij hachee of een andere stoofpot. Gebruik het om de vochtige saus mee...
Boerenkoolvlechtbrood
Restjes gebakken boerenkool zijn erg lekker op brood. Dit is het recept van een bakkersknecht die vijftig jaar geleden in de wintermaanden met zijn...
Chocolade pindakoekjes
Een koekjesrecept van Martha Stewart. Bereidingstijd: 35 min. Dit heb je nodig 300 g havervlokken 100 g bloem 1 tl baksoda 1 tl bakpoeder 1/2 tl zout...
Worstenbroodjes
Deze zelfgemaakte worstenbroodjes zijn heerlijk als snack of om lekker mee te nemen. Je kunt ze namelijk prima van te voren maken en afbakken....