Bakken
Rabarbercrumble met amandelschaafsel
Rabarber is een van de makkelijkste en meest dankbare groentes om te verbouwen in de moestuin. Dit frisse recept geeft je nieuwe inspiratie om de...
Zoete rabarberrolletjes
Een verrassend recept om heerlijk van te snoepen. Rabarber is een van de makkelijkste en meest dankbare groentes om te verbouwen in de moestuin. Dit...
Zeeuwse sprits
Bak deze lekker brosse sprits eens met Zeeuwse bloem. Deze staat bekend om de goede bakeigenschappen voor koekjes. Bij uitstek geschikt voor spritsen...
Chocoladecake met paardenbloemengelei
Uitbundig goudgeel gekleurde weilanden in april zijn al reden genoeg om de paardenbloem in ons hart te sluiten. Maar laat ook je maaltijden eens...
Aardappeltortilla met rode ui en knoflook
Voor dit gerecht kun je prima gekookte aardappelen die overgebleven zijn van de vorige dag gebruiken. Voorgekookte kant-en-klare aardappelblokjes uit...
Zelfgebakken focaccia met komkommer yoghurtdip
Op warme, lome zomeravonden heb je wellicht geen zin om uitgebreid te koken. Bereid dan deze Hollandse zomertapas. Bereidingstijd: 1,5 uur Dit heb je...
Perzik framboosplaatkoek
Verwerk je verse of ingevroren frambozen in deze heerlijke plaatkoek. Bereidingstijd: 1 uur Dit heb je nodig 250 g zachte boter 180 g suiker 3 zakjes...
Bagels
Bagels werden bekend in Amerika, waar geïmmigreerde Joden het recept mee naartoe namen. Bagels lijken qua uiterlijk wat op donuts, maar ze worden...
Geleworteltaart van Jac
Jac Nijskens verbouwt ruim 650 verschillende groentes in de Historische Groentehof bij het Limburgse dorpje Rijkel. Enkele daarvan zijn typisch voor...
Choco-karamelappels
Verander een doodgewoon, simpel appeltje in een bijzonder smakelijke traktatie, die er ook nog eens mooi uitziet. Echt iets voor zoetekauwen!...
Feestelijke duindoorntaart
Deze taart smaakt anders dan je zou verwachten. De duindoornbessen zijn fris en bitter, maar door de zoete slagroom is de taart toch in balans....
Granola ofwel cruesli
Geroosterde havervlokken bak je knapperig in de oven en vervolgens voeg je toe wat je lekker vindt. Geen gepeuter aan de ontbijttafel om die stukjes...