Choco-karamelappels

Verander een doodgewoon, simpel appeltje in een bijzonder smakelijke traktatie, die er ook nog eens mooi uitziet. Echt iets voor zoetekauwen!...

Feestelijke duindoorntaart

Deze taart smaakt anders dan je zou verwachten. De duindoornbessen zijn fris en bitter, maar door de zoete slagroom is de taart toch in balans....

Granola ofwel cruesli

Geroosterde havervlokken bak je knapperig in de oven en vervolgens voeg je toe wat je lekker vindt. Geen gepeuter aan de ontbijttafel om die stukjes...

Speculaas

Speculaasfiguren werden vroeger tijdens het Sinterklaasfeest aan familie of vrienden geschonken. Met de uitgebeelde figuur kreeg de ontvanger een...

Energiekoeken

Deze energierepen zijn erg lekker bij de koffie en geven weer volop energie om door te gaan! Bereidingstijd: 30 min. Dit heb je nodig 175 g havermout...

Appels onder een dekentje

Nostalgie ten top! De appeltjes worden gevuld met rozijnen, basterdsuiker en speculaaskruiden, en overgoten met een zelfgemaakte vanillevla....

Pioniersbrood

  Dit pioniersbrood is een stevig volkorenbrood in een pan op open vuur gebakken. Hier vind je hoe je dit brood bakt.Bereidingstijd: 1,5 uur Dit heb...

Aardappelbrood

Een ander aardappelgerecht: brood van aardappelpuree. Dit brood is erg lekker bij hachee of een andere stoofpot. Gebruik het om de vochtige saus mee...

Boerenkoolvlechtbrood

Restjes gebakken boerenkool zijn erg lekker op brood. Dit is het recept van een bakkersknecht die vijftig jaar geleden in de wintermaanden met zijn...

Chocolade pindakoekjes

Een koekjesrecept van Martha Stewart. Bereidingstijd: 35 min. Dit heb je nodig 300 g havervlokken 100 g bloem 1 tl baksoda 1 tl bakpoeder 1/2 tl zout...

Worstenbroodjes

Deze zelfgemaakte worstenbroodjes zijn heerlijk als snack of om lekker mee te nemen. Je kunt ze namelijk prima van te voren maken en afbakken....

Kruidkoek

Heerlijke zelfgemaakte kruidkoek voor bij de koffie. Makkelijk om te maken en super leuk om je gasten aan te bieden! Bereisingstijd: 1 uur en 20 min....