Gebakken vijg met zoethout, lange vingers en roomkaas

Een bijzonder recept met vijgen en roomkaas. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 20 minuten Dit heb je nodig: 4 vijgen 100 g suiker 50 g boter 50 g...

Gevulde notentaart

Een feestelijke gevulde taart met hazelnoten. Dit recept is genoeg voor vier personen. Bereidingstijd: 90 minuten, incl. baktijd Dit heb je nodig: 250...

Kweeperensoufflé

Een frisse fruitsoufflé met kweepeer. Aantal personen: 6-8 Bereidigstijd: 30 min Baktijd: 30 tot 40 min Dit heb je nodig: 1 kg kweeperen 2 el...

Tarte Tatin met kweeperen

Kweepeer of -appel is een traditionele boerenvrucht die je kunt gebruiken voor smakelijke gerechten. Bijvoorbeeld deze tarte tatin: een omgekeerde...

Hazelnoot-meringuetaart

Een feestelijke taart met hazelnoten en meringue. Bereidingstijd: 40 min Baktijd: 2,5 – 3 uur Dit heb je nodig: Ingrediënten Voor de meringue 4...

Vanillecakejes voor het paard

Dat het paard van Sinterklaas gek is op een lekkere, sappige winterwortel weet iedereen. Maar ook van cakejes met wortelglazuur wordt de edele...

Bak het lekkerste speculaastaartje

Dit speculaastaartje is een combinatie van klassieke sinterklaasingrediënten: speculaaskruiden, amandelspijs en geschaafde amandeltjes. Lekker voor...

Lepelkoekjes van pepernotendeeg

Deze lepeltjes zijn heerlijk om te serveren met een kop dampend hete chocolademelk met een laag lobbig geklopte slagroom. Gebruik de lepeltjes om de...

Koningsdagtaart

Maak zelf een heerlijke koningsdagtaart! Onze nationale feestdag is bij uitstek een gelegenheid om iets extra lekkers op tafel te zetten. Serveer dit...

Verse aardbeienvlaai

Een aardbeienvlaai is altijd lekker maar nóg lekkerder in het aardbeienseizoen. Hij smaakt net zo lekker als hij eruit ziet, leuk voor als je gasten...

Kokosmakronen

Koffie of thee zonder een koekje erbij kan natuurlijk eigenlijk niet. Bak eens zelf koekjes voor een smakelijke en verse traktatie. Lees hier het...

Zandtaartjes met stoofpeer

De bodem van deze zandtaartjes is een lekkere brosse basis voor allerlei soorten taartjes. Vul ze met lobbige slagroom, mascarpone, hangop of...