Bakken
Taartsjablonen poederen
Met het taartsjabloon maak je van een eenvoudige taart een echte kersttopper. Op chocolade taart gebruikten wij poedersuiker, je kunt ook cacaopoeder...
Maisbrood
Mais kan je toevoegen aan diverse gerechten, maar het is ook erg lekker in een brood. Maak je eigen maisbrood met dit recept! Bereidingstijd: 1,5 uur...
Nazomerse vijgentaart
Vijgen kunnen gedijen in ons klimaat, maar de plant heeft wel een zeer zonnige en beschutte plek nodig om vruchten te vormen. Daarom blijft in...
Ouderwetse appeltaart
Dit recept voor ouderwetse appeltaart is dé klassieker die altijd in de smaak valt. Natuurlijk lekker geserveerd met slagroom. Smullen maar!...
Perfecte kippenkoekjes
Al bakt en versiert Mariëlle de Vroome van De Koekenbakkers duizend koekjes, de laatste ziet er even perfect uit als de eerste. ‘Ik kan geen lelijk...
‘Chocolate drip cake’ van Marieke de Korte
Speciaal voor de lezers van Landleven deelt Marieke de Korte haar recept van een ‘chocolate drip cake’. De druipende druppels van de zelfgemaakte...
Mini-quiches
Deze kleine quiches bak je in een muffinbakblik. Maak het jezelf makkelijk en maak ze van tevoren; ze zijn namelijk ook erg lekker lauwwarm of koud....
Schuimpjes met gedroogde aardbei
Deze leuke schuimpjes zijn heerlijk bij de high tea. Ze zijn zo gemaakt en je kunt ze zo eten of aan elkaar geplakt met stijfgeslagen slagroom....
Makkelijke zomertaart
In de zomer doen we liever ook makkelijk in de keuken, daarom dit recept voor een heerlijke zomertaart met vers fruit, die binnen vijf minuten op...
Brood bakken
Niets is zo lekker als versgebakken brood uit eigen oven. Bak je eigen speltbrood of zonnebloempittenbrood met dit recept. Brood met voordeeg Dit...
Engelse paasbroodjes
Deze Engelse paasbroodjes worden traditioneel in Engeland gegeten op Goede Vrijdag en staan bekend onder de naam ‘hot cross buns’. Natuurlijk kun je...
Zelfgemaakte granola
Een fijn recept voor granola om zelf te maken. Een bakplaat in de oven vol lekkere noten, zaden en een snuf kaneel laat het huis heerlijk kruidig...