Noten in de herfst: inspiratie en tips

Noten in de herfst: inspiratie en tips

Het is alweer herfst, het kleurrijkste seizoen van het jaar. In de herfst kun je weer volop genieten van noten: in recepten, maar ook om bijvoorbeeld zelf inkt van te maken of olie van te persen. Ook hebben we tips voor je voor het rapen van walnoten; een echt herfstklusje. Wij zetten wat noteninspiratie voor je op een rijtje!

Gevulde notentaart

Gevulde notentaart

Deze heerlijke, feestelijke gevulde taart maak je met hazelnoten. Dit recept is genoeg voor vier personen en je hebt er een tulbandvorm voor nodig.

NAAR RECEPT

Zo raap je walnoten

Zo raap je walnoten

Om walnoten zo optimaal mogelijk tot hun recht te laten komen, heeft Landleven een aantal tips voor het rapen en bewaren van de walnoten.

NAAR DE TIPS

Walnotentaart

Walnotentaartje

In de vroege herfst barsten de walnoten weer massaal uit hun bolsters. Raap een maaltje van deze kostelijke noten bij elkaar en bak er dit taartje van. Een perfect begin van een nieuw seizoen!

NAAR HET RECEPT

Walnoteninkt

Walnoteninkt

Sjan Knoops kalligrafeert met zelfgemaakte walnoteninkt. Een natuurlijk product dat iedereen kan maken van afgevallen noten en bolsters. “Het liefst van die vieze zwarte omhulsels”, stelt Sjan.

MAAK DE INKT

Havermoutrepen met noten

Havermoutrepen met noten

Een heerlijk en gezond tussendoortje waar je weer energie van krijgt! Ook geschikt als snel ontbijt.

NAAR HET RECEPT

Zelf olie persen

Zelf olie persen

Probeer eens olie te persen uit de noten. Dit is ook een leuke en nuttige manier om de oogst langer te bewaren.

ZO PERS JE OLIE

Amandelslak met notenvulling

Amandelslak met notenvulling

Deze amandelslak met notenvulling is een lekkernij voor bij de koffie of als nagerecht. Dit recept is genoeg voor vier personen. 

NAAR HET RECEPT

Witlof met hazelnootpesto

Witlof met hazelnootpesto

Met hazelnoten kun je heerlijke hoofdgerechten maken. Wat dacht je bijvoobeeld van deze witlof met hazelnootpesto?

NAAR HET RECEPT