Moestuinmuffins

Moestuinmuffins

Er komt nu nog niet zoveel oogst uit de moestuin, maar wat je wel op tafel kunt zetten zijn deze grappige moestuinmuffins. De lekkere chocoladecakejes zijn bedekt met een oogst van vrolijk gekleurde worteltjes, sla, radijsjes en erwten.
Bereidingstijd: 45 min.

Zo ga je te werk

  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 125 ml volle yoghurt
  • 50 g cacaopoeder
  • 100 g boter
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 ml hete koffie
  • wat vulling naar keuze, bijvoorbeeld (een mix van) een handvol fijngehakte wal- of hazelnoten, gedroogde cranberry’s, kleine stukjes pure chocolade of frambozen (diepvries)
  • 1 bakblik voor 12 muffins 12 papieren muffinvormpjes

Zo ga je te werk

Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

  1. Doe alle ingrediënten behalve de vulling in een ruime kom en meng ze met een mixer tot een glad geheel.
  2. Roer er daarna de vulling door.
  3. Bekleed het bakblik met de papieren vormpjes en schenk het mengsel in de bakjes.
  4. Strijk de bovenkant glad.
  5. Plaats de cakejes in een op 175 graden voorverwarmde oven en bak ze in 20-25 minuten gaar.
  6. Of ze gaar zijn kunt u testen door er een houten prikker in te steken.
  7. Komt deze er schoon uit, dan zijn de cakejes klaar.
  8. Haal het bakblik vervolgens uit de oven, laat het ongeveer vijf minuten staan en haal dan de cakejes uit het blik.
  9. Laat ze verder afkoelen op een rekje en versier ze daarna met één van de ‘groentes’.
  10. Je maakt deze van gekleurde fruitella’s of marsepein.
  11. De sla maakt je door cornflakes te dopen in witte chocolade die is gesmolten en vermengd met groene kleurstof. Ook zijn er gekleurde M&M’s en zure matten gebruikt.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.