-820x461-c-center.jpg)
Maak een moederdagtaart
Een romige en feestelijke moederdagtaart! Dat is dit ijstaartje met aardbeien: heerlijk fris en fruitig voor moeder. Om het feest compleet te maken pluk je er een bermboeket bij van knisperend vers fluitenkruid en vrolijke boterbloemen.
Het recept van deze moederdagtaart is geschikt voor 6-8 personen. Bereidingstijd: 30 min.
Dit heb je nodig voor moederdagtaart:
- 160 g koekjes (digestive biscuits)
- 60 g boter, gesmolten
- 200 g aardbeien, schoongemaakt
- 160 g suiker
- 1 limoen, rasp en schil
- 250 g mascarpone
- 300 g verse roomkaas
- 4 dl slagroom
- wat extra aardbeien ter garnering
- 1 springvorm, diameter 18 cm
Zo ga je te werk:
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
- Maal de koekjes fijn met een keukenmachine en meng de kruimels met de gesmolten boter. Giet dit mengsel in de springvorm en druk de bodem stevig aan met de achterkant van een lepel. Laat de bodem een kwartiertje hard worden in de koelkast.
- Meng in een kom de aardbeien met de suiker en het sap en de fijngeraspte schil van de limoen. Prak met een vork tot een puree.
- Meng in een andere kom de mascarpone met de roomkaas tot een glad geheel.
- Klop de slagroom stijf en meng deze door het mascarponemengsel.
- Meng er nu ook voorzichtig de aardbeienpuree door en roer tot een homogeen geheel.
- Giet het mengsel in de springvorm en strijk het glad.
- Dek de taart af met huishoudfolie en laat haar een nacht opstijven in de vriezer.
- Haal de taart zo’n twintig tot dertig minuten voor het serveren uit de vriezer om haar iets te laten ontdooien. Versier met verse aardbeien (en eventueel wat vlierbloesemtakjes) en serveer.
Tip: met deze springvorm wordt de taart mooi hoog. Een bredere vorm mag ook, dan wordt de taart gewoon wat lager.
Meer inspiratie voor Moederdag?
Moederdag staat bijna weer voor de deur. De dag dat we onze moeders extra in het zonnetje zetten. Maar hoe kan je je moeder het beste verwennen? In dit artikel delen we de leukste bak- en knutseltips voor Moederdag. Veel plezier met deze recepten en knutsel ideeën!
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."