Kersen chocoladebrownies

Kersen chocoladebrownies

 

Deze brownies met kersen zijn extra lekker met vanille-ijs of lobbige slagroom.
Bereidingstijd: 40 min.

Dit heb je nodig:

  • 150 g pure chocolade (minimaal 70% cacaogehalte)
  • 125 g boter
  • 100 g kersen (ontpit en grof gehakt)
  • 60 g grof gehakte walnoten
  • 225 g suiker
  • 55 g cacaopoeder
  • 75 g bloem
  • snufje zout
  • ¾ tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 50 g chocoladedruppels

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de pure chocolade in kleine stukken.
  3. Meng de chocolade met de boter in een kom boven een pan met heet water (au bain-marie) en laat de chocolade zo langzaam smelten.
  4. Meng de kersen met de walnoten. Roer ongeveer tweederde hiervan door de gesmolten chocolade.
  5. Meng in een andere kom de suiker met het cacaopoeder, de bloem, het zout en het bakpoeder.
  6. Voeg dit toe aan de chocolade en roer tot het een homogeen mengsel is.
  7. Klop er de drie losgeklopte eieren door.
  8. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en verdeel er de overgebleven kersen en walnoten en de chocoladedruppels (of chocolade in kleine stukjes gehakt) over.
  9. Bak de brownie in een op 180 graden voorverwarmde oven in zo’n 25 minuten gaar.
  10. Het geheel moet nog zacht aanvoelen in het midden.
  11. Laat de brownie volledig afkoelen en snijd hem dan in vierkante stukken.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.