Kaneelrolletjes
Deze kaneelrolletjes zijn verrassend, lekker en niet moeilijk om te maken. De kaneel zorgt voor een aangename smaak. De kans is daarom groot dat je na je eerste kaneelrolletje niet stopt met eten. Gelukkig maar, want deze lekkernij verdient het om opgegeten te worden. Dit recept kun je prima gebruiken met Pasen voor een uitgebreid ontbijt of brunch. Eetsmakelijk!Â
Bereidingstijd: 30 min. Â
Dit heb je nodig:
- 1 blikje croissantdeeg
- 50 g boter, gesmolten
- 3 el (riet)suiker
- 2 el gemalen kaneel
Zo ga je te werk:
- Open het blikje croissantdeeg en rol het deeg uit op een snijplank.
- Knijp alle ‘snijlijnen’ voorzichtig dicht.
- Strijk met een kwastje de gesmolten boter uit over het deeg.
- Meng in een kommetje de suiker met het kaneelpoeder.
- Strooi dit mooi gelijkmatig uit over het deeg.
- Rol het deeg nu op (vanaf de lange kant) en snijd de rol in plakjes van ongeveer 2,5 centimeter breed.
- Leg elk rolletje met de snijkant naar boven in een papieren cupcakevormpje.
- Bak de rolletjes op een bakplaat of in een muffinbakblik, in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Na vijftien tot twintig minuten zijn de kaneelrolletjes klaar.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.