Hertenstoof

Hertenstoof

Hutspotpoffertjes met hertenstoof. Christian Boomker: “Low and slow is de beste manier om deze stoofschotel te maken; neem er de tijd voor en geniet van je tijd buiten bij het vuur. Tijdens mijn workshop ging deze pan schoon en leeg, dat zegt genoeg!”

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • 500 g hertenpoelet
  • 2 el bloem
  • 6 sjalotten
  • 200 g champignons of andere paddenstoelen
  • 1 winterpeen
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 200 ml rode wijn
  • 1 l groentebouillon
  • 2 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • zout en peper
  • 1-2 plakjes ontbijtkoek

Zo ga je te werk:

Bereidingswijze

  1. Snijd de hertenpoelet in blokjes en bak deze in een gietijzeren pan (Dutch oven) rondom bruin. Voeg de bloem toe en schep het geheel goed om.
  2. Maak de sjalotten schoon maar laat ze heel.
  3. Snijd de paddenstoelen en de winterpeen in plakken en voeg ze samen met de sjalotten toe.
  4. Doe de laurier en de kruidnagel erbij en laat kort meebakken.
  5. Blus af met de rode wijn en kook kort in.
  6. Giet de bouillon erbij, samen met de tijm en de rozemarijn.
  7. Laat het geheel, onder af en toe roeren, op een laag vuur stoven.
  8. Breng de schotel op smaak met zout en peper en voeg zodra het vlees gaar is de ontbijtkoek toe. Roer de koek goed door de stoof totdat hij helemaal is opgenomen.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.