Havermoutcake

Havermoutcake

Dit recept lijkt op een muffinrecept, alleen voeg je hier bosbessen toe en bak je de havermoutcake in een cakeblik.
Bereidingstijd: 1,5 uur

Dit heb je nodig:

  • 150 g bosbessen of blauwe bessen (uit de vriezer is prima)
  • 275 g bloem
  • 220 g suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 200 ml volle yoghurt
  • 2 eieren
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 75 g havermoutvlokken plus wat extra ter decoratie

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Vet een cakeblik in of bekleed het met bakpapier.
  3. Meng in een kleine kom de bosbessen met een eetlepel bloem en schud het mengsel goed om. Dit voorkomt straks dat de bessen naar de bodem van de cake zakken.
  4. Meng in een grote kom de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout.
  5. Klop in een andere kom de eieren met de yoghurt en de olie een beetje luchtig.
  6. Roer hier nu de ‘droge’ ingrediënten door.
  7. Roer als laatste voorzichtig de bosbessen en de havermoutvlokken erdoor.
  8. Giet het beslag in het cakeblik en bestrooi het met wat extra havermoutvlokken.
  9. Bak de cake gaar in 50 tot 55 minuten of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.