Home > Lekker eten > Bakken > Hartjeswafels
Hartjeswafels
Zin in iets zoets? Bak dan eens deze hartjeswafels. Ook heel leuk om op 14 februari voor je geliefde te bakken.
Bereidingstijd: 20 min.
Dit heb je nodig:
- 400 g bloem
- 3 el suiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- snuf zout
- 500 ml boerenkarnemelk
- 5 eieren
- 100 g boter, gesmolten
Zo ga je te werk:
- Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout in een beslagkom. Roer goed door elkaar met een garde.
- Voeg beetje bij beetje de karnemelk toe, terwijl je blijft mixen.
- Klop de eieren los in een kom en voeg deze ook toe. Roer goed door.
- Voeg als laatste de gesmolten boter toe en meng ook weer goed.
- Laat het beslag en half uurtje rusten.
- Bak er wafels van met behulp van een hartjeswafelijzer.
Serveer de wafels warm met wat poedersuiker, jam en lobbig geklopte room.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.