Hartige muffins met paprika en fetakaas

Hartige muffins met paprika en fetakaas

Muffins zijn lekkere tussendoortjes. Je maakt ze in een handomdraai, dus ze staan zó op tafel. Dit is een hartige variant, met paprika en fetakaas. Lekker bij de high tea of bij de borrel.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

Voor 12 stuks

  • 275 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder (16 g)
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 80 ml neutrale plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
  • 275 ml karnemelk
  • 3/4 rode paprika in kleine stukjes
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • 50 g fetakaas in blokjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • verder: muffinbakblik met 12 holletjes

Zo ga je te werk:

  1. Meng bloem, bakpoeder en zout in een ruime kom en roer deze door elkaar met een garde.
  2. Meng ei, olie en karnemelk in een andere kom en klop deze even los.
  3. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en roer met een houten lepel tot het beslag gemengd is.
  4. Voeg groente, kruiden en fetakaas toe en meng even.
  5. Schep het beslag in de holletjes van het bakblik.
  6. Bak de muffins in ongeveer een half uur gaar en mooi goudkleurig in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Meer lekkere muffinvariaties, zoet en hartig, vind je in Landleven 2. Ook staan er heel veel handige tips in voor het bakken van muffins. Landleven 2 verschijnt op 13 februari 2018.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.