Home > Lekker eten > Bakken > Hartige lente-uimuffins met bieslookbloemetjes
Hartige lente-uimuffins met bieslookbloemetjes
Deze muffins zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, geserveerd met wat bieslookbloemetjesboter. Heerlijk om mee te nemen tijdens een frisse lentepicknick, als je gaat wandelen of fietsen.
Bereidingstijd: 40 min.
- 275 g bloem
- 1 el bakpoeder
- 1 tl zout
- 2 eieren
- 225 ml volle melk
- 2 of 3 lente-uitjes, in fijne ringen gesneden
- ¼ rode ui, fijngesneden
- 50 g pittige kaas, geraspt
Recept voor 12 stuks
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven een kom.
- Klop in een kommetje 1 ei los met de melk en roer dit kort door de bloem; er mogen gerust klontjes in blijven zitten.
- Roer er de gesneden lente-ui en rode ui en de geraspte kaas door, ook met zo weinig mogelijk bewegingen.
- Verdeel het beslag nu over een ingevet muffinbakblik met twaalf holletjes (leg er als je wil papieren vormpjes in).
- Klop het tweede ei los, bestrijk hier de bovenkant van de muffins mee en bestrooi met nog wat extra geraspte kaas.
- Bak deze hartige hapjes nu twintig minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven, tot ze goed gerezen en mooi goudbruin zijn.
- De muffins zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, geserveerd met wat bieslookbloemetjesboter.
- Laat hiervoor een half pakje gezouten roomboter (125 gram) zacht worden en roer er de losgemaakte bloemetjes van drie bieslooksprieten door.
- Laat weer wat hard worden in de koelkast, voordat je de boter meeneemt naar de picknick.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.