Granola ofwel cruesli

Granola ofwel cruesli

Geroosterde havervlokken bak je knapperig in de oven en vervolgens voeg je toe wat je lekker vindt. Geen gepeuter aan de ontbijttafel om die stukjes die je niet lust uit de kom met yoghurt te halen.
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig

  • 500 gram (biologische) havervlokken
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 75 gram pompoenpitten
  • 75 gram witte amandelen
  • 100 gram walnoten (grof gehakt)
  • 75 gram wit sesamzaad
  • 150 gram (lichtbruine of witte) basterdsuiker
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 el (maple) siroop
  • 1 el honing
  • 175 gram appelmoes
  • 100 gram gedroogde cranberries
  • 150 gram kokosvlokken

Zo ga je te werk

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de cranberries en kokos, in een grote kom.
  2. Verdeel dit mengsel over twee bakplaten en zet deze in een voorverwarmde oven op 175 graden.
  3. Bak de granola mooi goudbruin en knapperig.
  4. Dit duurt ongeveer 40 minuten tot een uur.
  5. Roer halverwege alles even goed om.
  6. Als de granola en mooie kleur heeft, mogen de platen uit de oven.
  7. Laat het geheel afkoelen.
  8. Roer dan de cranberries en kokos erdoor en bewaar de granola in een luchtdichte pot.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.