De lekkerste streekgerechten

De lekkerste streekgerechten

Iedere streek in ons land heeft zo zijn eigen gewoontes, tradities en lekkernijen. Wij hebben de lekkerste streekgerechten voor je op een rijtje gezet en dankzij de bijbehorende recepten kun je ze ook heerlijk zelf maken.

Friese dúmkes

Dúmkes zijn Friese koekjes met een typische smaak van anijs en stukjes hazelnoot.

Naar het recept

Zoervleisch oet Limburg

Dit heerlijke recept voor zuurvlees met appelstroop is ideaal voor een mooie herfst- of winteravond.

Naar het recept

Dikkoek

Dikkoek is een streekgerecht uit Urk. Het was geliefd bij de vissers, omdat het
langer houdbaar was dan brood.

Naar het recept

Groninger mosterdsoep

Groninger mosterdsoep is een traditionele soep met sinaasappelrasp waardoor het net even een andere, frisse smaak heeft.

Naar het recept

Haagse bluf

Een heerlijk en makkelijk toetje met alleen maar eiwitten, suiker en bessensap.

Naar het recept

Limburgse gehaktballetjes

Heerlijke gehaktballetjes en nét even wat anders, deze Limburgse gehaktballetjes met stroop en bruin bier.

Naar het recept

Zeeuwse bolus

Een heerlijk dessert of perfect voor bij de koffie. Met een traditionele Zeeuwse bolus kun je nooit de fout in gaan.

Naar het recept

Fryske sûkerbole

Sûkerbole (suikerbrood) is een echte Friese specialiteit. Een kleverig brood met parelsuiker en kaneel.

Naar het recept