De lekkerste snacks voor onderweg

De lekkerste snacks voor onderweg

Een verzameling van de lekkerste snacks voor tijdens een lange wandeling of gezellige fietsttocht. 

ijzerkoekjes

Ijzerkoekjes

IJzerkoekjes zijn wereldberoemde koekjes in Vlaardingen. Dit ovale koekje wordt uit het deeg gestoken en daarna aan beide kanten gebakken op een speciaal gietijzeren bakplaatje op het vuur of fornuis. In dit artikel vind je het recept van bakker Frank Hazenberg.

NAAR HET RECEPT

flapjacks

Flapjacks

Flapjacks lijken op havermoutrepen, ze zijn erg gezond, alleen deze Flapjacks zijn zelfgemaakt en daardoor heb je een koekje van natuurlijke producten. Ze zijn ook lekker om mee te nemen als tussendoortje.
Lees hier het eenvoudige recept en ga aan de slag.

NAAR HET RECEPT

Energiekoeken met koffiebekertjes ernaast

Energiekoeken

Deze energierepen zijn erg lekker bij de koffie en geven weer volop energie om door te gaan!

NAAR HET RECEPT

Chocolade Pindakoekjes

Chocolade Pindakoekjes

Deze koekjes zijn gemaakt naar het recept van Martha Stewart. 
 

NAAR HET RECEPT

Koekjes met rood rommelkruid

Koekjes met rood rommelkruid

Wie zijn neus in een zakje rommelkruid steekt, gaat zo weer decennia terug. Deze ouderwetse specerijen- mix brengt de tijd van toen weer tot leven.

NAAR HET RECEPT

Gevulde koeken in een blik

Gevulde koeken

Zelfgemaakte gevulde koeken met roomboter en amandelspijs in de oven laten je huis overheerlijk geuren. Het is niet heel veel werk ze te maken en ze smaken geweldig.

NAAR HET RECEPT

Havermoutrepen met noten

Havermoutrepen met noten

Kun je af en toe wel een energieboost gebruiken? Dat komt met dit recept helemaal goed! De muesli en de noten zorgen voor een gezonde opkikker. Handig als tussendoortje of ontbijt. Hieronder vind je het recept.  

NAAR HET RECEPT

Flapjacks met koffie en walnoten

Flapjacks met koffie en walnoten

Behalve een zeer geliefd drankje is koffie ook een heerlijke smaakmaker in gebak en andere zoetigheden. Probeer bijvoorbeeld eens deze flapjacks: heerlijke koek met een lekker laagje glazuur. Je vindt hier het recept. 

NAAR HET RECEPT


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.