De lekkerste Sinterklaasrecepten

De lekkerste Sinterklaasrecepten

Sinterklaas is altijd een gezellige tijd, waarbij er lekker gesmikkeld wordt van die heerlijke pepernoten, speculaaspoppen, etc. Landleven zet de lekkerste sinterklaasrecepten voor je op een rij. 

speculaas

Speculaas

Speculaasfiguren werden vroeger tijdens het Sinterklaasfeest aan familie of vrienden geschonken. Met de uitgebeelde figuur kreeg de ontvanger een spiegel voorgehouden. Het gaf aan hoe de gever over je dacht.

Bekijk het recept

speculaaspoppen in mandje met theedoek en drinken

Speculaaspoppen

Maak je eigen speculaaspop, met dit recept maak je vijf grote en tien kleine speculaaspoppen. Ze zijn makkelijk te bereiden en super leuk om uit te delen. Pas op dat je ze niet laat breken. 

Bekijk het recept

speculaaskruiden en lepel

Speculaaskruiden

Zelfgemengde speculaaskruiden zijn lekker en op veel meer manieren te gebruiken dan alleen in speculaasjes. Door de appeltaart, een snufje over de cappuccino of een theelepel door de chili con carne.

Bekijk het recept

lepelkoekje van pepernotendeeg op kopje met drinken

Lepelkoekjes van pepernotendeeg

Deze lepeltjes zijn heerlijk om te serveren met een kop dampend hete chocolademelk met een laag slagroom. Gebruik de lepeltjes om de slagroom op te lepelen of door de chocolademelk te roeren. 

Bekijk het recept

handen die schaaltje met taaitaai vasthouden

Taaitaai

Taaitaai maken is niet iets wat de thuisbakker vaak doet. Toch is het leuk en het smaakt heerlijk vers en de randjes zijn lekker knapperig.

Bekijk het recept

crème brûlée met speculaas in kommetje

Crème brûlée met speculaas

Deze crème brûlée met speculaas is heerlijk als nagerecht tijdens de feestdagen. Het kost niet zoveel tijd en is iets anders dan anders.

Bekijk het recept

speculaastaartje op bord

Speculaastaartje

Lekker voor bij de koffie, terwijl de hele familie zit te wachten tot een “vreemdling” wellicht op bezoek komt. 

Bekijk het recept

speculaashartjes

Speculaashartjes

Rijssense speculaashartjes zijn brokken speculaas in een mooie vorm, naar traditioneel recept uit Overijssel.

Bekijk het recept

borstplaat op schotel

Borstplaat

Zoete herinneringen oproepen aan vroeger, dat is wat borstplaat doet. Het maken vergt enige aandacht, maar het is de moeite meer dan waard!

Naar het recept

marsepeinbolletjes

Marsepein

Marsepein is heel makkelijk om te maken met een verrassend lekker effect. Zelfgemaakte marsepein is ook nog veel lekkerder dan die uit de winkel.

Naar het recept

arretjescake met strooigoed op bordje en op plank

Arretjescake met strooigoed

Het heerlijk avondje komt eraan. Daarbij zijn lekkernijen onmisbaar. Deze arretjescake zal de sint wel behagen, vooral met al dat strooigoed erop.

Naar het recept

slof met strooigoed op plank

Sinterklaas-slof

Voor het heerlijk avondje moet ook wel iets heerlijks op tafel staan. Maak het standaard snoepgoed tot een heuse traktatie door er een heerlijke slof van te maken.

Naar het recept

wafels op tafel

Sintwafels

Een heerlijke traktatie voor de Sint. Een kruidige wafel vol smaak. Laat het heerlijk avondje maar komen. 
 

Naar het recept

stukken gevulde speculaas in blik en op tafel

Gevulde speculaas

Gevulde speculaas ie een heerlijke lekkernij voor sinterklaasavond, helemaal als hij zelfgebakken is! In dit artikel vind je het recept.

Naar het recept


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.