De lekkerste paasbrunch recepten
Pasen is de tijd bij uitstek om eens lekker te genieten van een uitgebreide brunch. Met deze overheerlijke paasbrunch recepten zet jij je familie en vrienden zeker iets bijzonders voor.
Paasbrunch recepten
Lekker met de familie lang tafelen tijdens de paasbrunch, hoe gezellig is dat. Samen genieten van een heerlijke paasstol of advocaatcake. Hieronder doe je alvast wat inspiratie op, zodat je paastafel goed gevuld gaat zijn tijdens de paasbrunch. Alvast eet smakelijk!
Engelse paasbroodjes
Deze Engelse paasbroodjes worden traditioneel in Engeland gegeten op Goede Vrijdag en staan bekend onder de naam ‘hot cross buns’. Natuurlijk kun je ze ook op iedere andere dag eten. Al moet je dan de naam ‘paasbroodjes’ misschien even achterwege laten. Veel bakplezier! Â
Advocaatcake
Houd jij ook zo van advocaat? Met dit recept kun je nu ook de smaak van advocaat beleven in de vorm van een cake. Voortaan geen advocaat drinken, maar opeten. Gun je smaakpupillen deze verrassing. Deze advocaatcake is lekker voor de paasbrunch of bij de koffie. Hij is niet moeilijk te maken en erg lekker!
Eigentijdse poffert
Deze zelfgebakken poffert nieuwe stijl is lekker bij de koffie of tijdens de paasbrunch. Om deze poffert te maken, heb je natuurlijk een poffertvorm nodig, liefst met een inhoud van 1 tot 1,5 liter.Â
Kaneelrolletjes
Deze kaneelrolletjes zijn verrassend, lekker en niet moeilijk om te maken. De kaneel zorgt voor een aangename smaak. De kans is daarom groot dat je na je eerste kaneelrolletje niet stopt met eten.Â
Kwarkbrood
Zelfgebakken kwarkbrood met boter en zelfgemaakte jam. Dat is een heerlijk ontbijtje.
Bosbessenmuffins
Muffins zijn de klassieke manier om bosbessen te verwerken. De muffins zijn erg lekker bij de brunch!
Bloemetjesboter
Neem eens de moeite om zuivelproducten vers van de boer te halen en verwerk ze in bijvoorbeeld deze bloemetjesboter.
Maisbrood
Mais die van het land komt, wordt grotendeels gebruikt als snijmais voor de dieren. Maar met mais kun je ook lekkere gerechten maken, zoals maisbrood!Â
Zelf speltbrood bakken
Niets is zo lekker als versgebakken brood uit eigen oven. Bak je eigen speltbrood met dit recept.Â
Salie-walnootbroodjes
Deze hartige broodjes met salie en walnoot zijn erg lekker als borrelhapje of als voorgerecht met wat salade.
Bagels met roomkaas en bosbessen-limoenjam
Zelfgebakken bagels zijn een ware traktatie. Vooral als je ze belegt met een dikke laag roomkaas en wat zelfgemaakte bosbessenjam.
Zoete muffins met frambozen en witte chocolade
Muffins zijn lekkere tussendoortjes. Je maakt ze in een handomdraai, dus ze staan zó op tafel. Dit is een zoete variant, met frambozen en witte chocolade.Â
Hartige muffins met paprika en fetakaas
Deze hartige muffins met paprika en fetakaas zijn een hartige versie van de zoete muffins hierboven. Lekker bij de high tea, maar natuurlijk ook bij de paasbrunch.
Havermout-wortelmuffins
Deze muffins zijn fris romig en redelijk gezond, met havermout en geraspte wortel. Met dit recept bak je er 12.
Lekker voor Pasen: paasbroodjes met ei
Met Pasen is het moment om met de hele familie uitgebreid te ontbijten of te brunchen. Neem bijvoorbeeld deze heerlijke paasbroodjes met ei mee naar de familiebrunch.
Plakkerig en zoet: Veluwse Pikhaantjes
Pikhaantjes zijn echt een Veluws streekgerecht. Deze plakkerige, zoete kaneelbroodjes in de vorm van een haantje worden alleen gebakken in de periode voor Pasen.Â
Vrolijke vogelnesttaart
Een gebakken cheesecake met chocola en paassnoepgoed. Op de juiste manier versierd lijkt het net een vogelnestje! Een vrolijk gezicht op de paastafel.Â
Paasstol
Als de paastafel mooi gedekt is en gevuld is met onder andere deze zelfgebakken paasstol, kan het feest beginnen! Probeer dit jaar eens dit paasstol recept, met rozijnen en gedroogde vijgen