De lekkerste broden om zelf te bakken
Wat is de mens zonder brood? Bak je eigen brood op authentieke wijze of juist met een leuke twist. Deeg de oven in en binnen een mum van tijd geniet je van een heerlijke boterham.
Speltbrood
Niets is zo lekker als versgebakken brood uit eigen oven. Bak je eigen speltbrood of zonnebloempittenbrood met dit recept. Vooral heerlijk als het nog een beetje warm is.
Aardappelbrood
Een ander aardappelgerecht: brood van aardappelpuree. Dit brood is erg lekker bij hachee of een andere stoofpot. Gebruik het om de vochtige saus mee op te deppen.
Bierbrood
Heb je je favoriete biertje gevonden? Bak er dan eens een bierbrood mee! Erg makkelijk om te maken en heerlijk bij een stoofpotje of een borrelplank.
Pioniersbrood
Brood dat lekker lang mee gaat. Op een openvuur gebakken en lekker luchtig. Dit brood eet je door er stukjes vanaf te scheuren. Ook lekker bij de tapas.
Vlechtbrood
Teunie Luijk bakt iedere dag brood. Ze laat zien hoe ze dat doet en legt het stap voor stap uit. Zo zet jij ook binnen de kortste keren een heerlijk vlechtbrood op tafel.
Maisbrood
Een heerlijke variantie op tarwebrood. In Spanje een van de meest geliefde soorten, maisbrood. Simpel in elkaar te draaien met wat bloem, roomboter en maismeel. Maak hem zelf met dit recept.
Jan-in-de-zak
In dit ouderwetse recept wordt het brood niet gebakken in de oven, maar langzaam gaar gekookt in een pan water. Hierdoor krijgt het brood geen korst. Laat je niet bedriegen door zijn uiterlijk: jan-in-de-zak is verrassend smakelijk!
Roggebrood
Wat kan een goed stuk roggebrood soms heerlijk zijn. Het roggebrood is lekker gevuld met onder andere: tarwe, rogge en zonnebloempitten. In de koelkast is het roggebrood tot drie weken houdbaar. Geniet er extra lang van.