De 13 lekkerste recepten voor appeltaart
Krijg jij in de winter ook zo’n zin om lekker te gaan bakken? De geur van een verse appeltaart uit de oven maakt de regenachtige en koude dagen ruimschoots goed. Bekijk hier de 13 lekkerste recepten voor appeltaart en smullen maar!
Appelroosjestaart
Deze lieflijke appelroosjestaart is prachtig én overheerlijk.
Ouderwetse appeltaart
Dit recept voor ouderwetse appeltaart is dé klassieker die altijd in de smaak valt!
Appeltaart met karamel en een dakje van stroopwafels
Giny Meilink van Van Taart tot Toet deelt een van haar toprecepten. Mensen bestellen deze appeltaart met karamel en een dakje van stroopwafels keer op keer.
Appeltaart anders
De klassieke Hollandse appeltaart is natuurlijk erg lekker, maar het is ook wel eens leuk om een andere appeltaart te bakken. Dit appeltaartje is simpel en elegant; de moeite waard! Hier vind je het recept.
Appeltaart van vergeten appels
Zoek voor deze appeltaart van vergeten appels appelrassen op die je nog niet kende, zoals Groninger kroon, Lunterse pippeling, Brabantsche bellefleur, sterappel en rode dijkmanszoet. Door de onbekende appelsoorten smaakt deze cake net iets anders dan gewoonlijk.
Appeltaart in een potje
Deze eenpersoonsappeltaartjes bak je in hergebruikte jampotjes. Je hoeft niet te kneden of te mengen: de ingrediënten versmelten en bakken in de oven vanzelf tot een heerlijk deegje. Serveer het appeltaartje met een beetje slagroom en maak het extra lekker.
Limburgse appelvlaai met deksel
Evi Rothenburg bakt in een van de zuidelijkste puntjes van Nederland de allerlekkerste ambachtelijke vlaaien met appels, pruimen, aardbeien of ander vers seizoensfruit. Ze is een bakster in hart en nieren en legt met haar jarenlange ervaring uit hoe je deze appelvlaai met deksel bakt.
Appelcake
Deze appelcake is heel snel te maken als er onverwacht bezoek komt. De luchtig geklopte eiwitten maken het beslag extra licht en door de toevoeging van zoetige kristalsuikers en amaretto smaakt de cake extra lekker. Volg Klaske in het filmpje en geniet er straks zelf van.
Appeltaart met appel-citroencurd
Wat deze appeltaart extra lekker maakt is de toevoeging van de zelfgemaakte appel-citroencurd, die net dat beetje extra zoete frisheid geeft. Heerlijk met een schep zelfgeklopte slagroom! Het recept van de curd vind je in het septembernummer van Landleven.
Knisperende herfsttaart
Wat hoort er nu meer bij de herfst dan verse zelfgebakken appeltaart? Zeker als de frisse smaak van de appels wordt aangevuld met die van walnoten en beukennootjes. Het contrast tussen de knapperige rand en de zachte cakevulling maakt deze knisperende herfsttaart bijzonder.
Appelboterkoek
Wilt u eens wat anders dan de gewone appeltaart? Probeer dan eens deze heerlijke appelboterkoek.
Appelkruimelcake
Wil je eens wat anders dan de gewone appeltaart? Probeer dan deze appelkruimelcake. Heerlijk voor een picknick in het bos op een herfstachtige dag.
Appelkaneelrolletjes
Deze heerlijke appelkaneelrolletjes zijn leuk om mee te nemen naar bijvoorbeeld een picknick in het bos op een herfstige dag.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.